Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Відзнаками Національної гвардії України посмертно нагородили шістьох Героїв

Вони були синами, батьками, чоловіками, друзями, побратимами. Вони не підкорилися обставинам і одними з перших стали на захист України, коли на її територіальну цілісність посягнув підступний ворог. Нині їх імена назавжди вписані чорними літерами у новітню історію України. А на їхніх подвигах виховуються наступні покоління захисників. Ми пам’ятаємо і шануємо кожного Героя.
Цими днями рідні п’ятьох волинян, які загинули на сході України, отримали відомчі заохочувальні відзнаки Національної гвардії України –  нагрудний знак «За доблесну службу» (посмертно).
Бійці батальйону «Донбас» Іван Сотник, Іван Ганя, Андрій Шевчук і Володимир Пушкарук, військовослужбовець батальйону імені генерала Кульчицького Тарас Герасимюк. Кожен з них навіть не здогадувався, що життя обірветься так раптово. Та в пам’яті українців вони назавжди залишаться Героями. А у серцях батьків та рідних – житимуть завжди.
Після смерті сина Андрія, волинянка Діана Шевчук не опустила руки. Навпаки, в пам’ять про сина створила громадську організацію «Крила матері», згуртувавши однодумців задля підтримки армії. Волонтери плетуть маскувальні сітки, костюми «кікімори» та передають їх військовослужбовцям на схід.
 
Під час зустрічі жінка з гордістю демонструє зразки волонтерської роботи і каже: доки триває війна, не може лишатися осторонь і усіма силами допомагає бійцям, постійно спілкується з рідними загиблих Героїв. Своєю турботою і добрими справами Діана Шевчук дарує надію та впевненість у перемозі.
Без сліз на очах не можуть згадувати батьки Івана Сотніка «той клятий травень 2015-го». Саме тоді, 2 травня, життя Івана обірвалося. Він загинув від ворожої кулі снайпера у селі Широкине Донецької області.
Гвардійці військової частини 3082 вручили почесну відзнаку Національної гвардії України Олександру Миколайовичу Джевазі, батьку загиблого воїна АТО/ООС Сергія Джеваги. За відданість Військовій присязі та Українському народові Сергій Джевага був нагороджений відомчою заохочувальною відзнакою Національної гвардії України – нагрудний знак «За доблесну службу» (посмертно).
Сергій Джевага на початку бойових дій пішов добровольцем на службу до лав Національної гвардії України. Обіймав посаду командира мінометного розрахунку 2-го батальйону спеціального призначення «Донбас» Національної гвардії України. Гвардієць загинув 29-го серпня 2014 року під час виходу «зеленим коридором» з Іловайського котла.
Джевагу Сергія Олександровича поховали 4 жовтня 2018 року в місті Прилуки  на “Алеї Героїв” цвинтаря  Горова Білещина.
У серцях батьків їх діти завжди будуть живими. Для себе нічого не просять. Лише щоденно моляться за мир на рідній землі, щоб всі бійці повернулися живими та неушкодженими додому.
Слава Україні! Героям слава!

Відділ інформації та комунікації НГУ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН