Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ізмаїльський аеропорт обіцяють запустити влітку 2023 року

Голова Одеської обласної адміністрації Сергій Гриневецький в Ізмаїлі на презентації «Стратегії відновлення і розвитку авіаперевезень через КП» Аеропорт «Ізмаїл» на 2021-2024 роки» повідомив коли саме планується відновити роботу аеропорту.

Він зазначив, що закінчення робіт та відновлення рейсів планується влітку 2023 року, повідомляє Ізбірком. 

Радник голови ОДА Юрій Дімчогло підкреслив, що до 2009 року аеропорт працював і приносив прибуток, але обласна рада не захотіла виділити суму близько 50 тисяч доларів на оновлення льотного сертифікату аеропорту за міжнародними вимогами. Після цього об’єкт законсервували, але потенціал його як і раніше високий, так як за європейськими стандартами, на кожні 100 кілометрів повинен бути міжнародний аеропорт і Ізмаїл відповідає цим нормам. Але на сьогоднішній день, аеропорт в жалюгідному стані і потребує ремонту злітної смуги, будівлі вокзалу, а також обладнання.

Всього, відновлювати об’єкт планують в три етапи. На даному етапі почата сертифікація підприємства. Перший етап, згідно зі Стратегією, буде коштувати майже 450 млн грн. Реконструкція злітно-посадкової смуги з освітленням, буде другим етапом.

Після запуску авіаперевезень, місто зможе приймати ближньому — і середньомагістральні літаки типу ATR 42, ATR 72, Ан-148, що дозволить здійснювати безпересадочні польоти в Київ, Стамбул, Відень, Анталью і Венецію.

Нагадаємо, у квітні 2020 року парламент ухвалив закон, яким змінив Державний бюджет України на 2020 рік, через що комунальне підприємство «Аеропорт Ізмаїл» не отримало субвенцію у розмірі 70 мільйонів гривень. 

Влітку 2019 року в Ізмаїлі стартував капітальний ремонт аеропорту, його планували закінчити ще торік. Восени минулого року аеропорт отримав у постійне користування земельну ділянку у майже 0,6 га.

У березні 2020 року Одеська облрада оголосила тендер по вибору підрядної організації, яка проведе благоустрій території КП «Аеропорт Ізмаїл».

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН