Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Одеса стане пілотним містом у ініціативі Нацполіції

Нова спільна ініціатива Національної поліції України (НПУ) і Консультативної місії ЄС (КМЄС) в Україні ─ кампанія з підвищення рівня безпеки дорожнього руху «Пристібайся – не жахайся» стартувала в Україні 17 березня.

У рамках нової кампанії, покликаної заохотити якомога більше українців пристібатися пасками безпеки, поліція розказуватиме водіям і пасажирам на дорогах, чому це важливо, а також облаштує спеціальні інформаційно-демонстраційні зони із симулятором зіткнення в різних містах України і навчатиме школярів, як убезпечити себе під час поїздки на задньому сидінні авто.

Кампанія, яка розпочинається з Києва й передмість і поступово охопить інші міста в регіонах, включаючи Одесу, Маріуполь, Львів і Харків, триватиме з 17 березня до середини травня 2021 року. На кожен регіон відведено по три тижні, не рахуючи стартовий тиждень кампанії в кожному з них.

«В Україні за минулий рік внаслідок дорожньо-транспортних пригод 31 тис. 974 особи було травмовано і 3 тис. 541 особа загинула. Ці цифри можна було б суттєво знизити, якби люди постійно користувалися ременями безпеки. Ремені ─ це ефективний і простий засіб безпеки, що є в будь-якому авто.

Не пристібаючись, людина в 30 разів збільшує ризик вилетіти з автівки під час зіткнення й зазнати травм, несумісних із життям. Тому цієї весни ми розпочинаємо кампанію, яка, на нашу думку, допоможе зробити поїздки в автомобілях безпечнішими для всіх нас. Ми прагнемо нагадати, що безпека в авто – це не особиста справа кожного, а обов’язок пасажира й водія один перед одним.

Дякуємо за підтримку нашим партнерам з Консультативної місії ЄС в реалізації кампанії та віримо, що разом нам вдасться сформувати в українців корисну звичку завжди користуватися ременями безпеки», — розповів перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН