Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Бериславі перевірили умови проживання кризових родин

Охорона дитинства є одним із стратегічних загальнонаціональних пріоритетів державної політики України. Всебічний розвиток дітей тісно пов’язаний з умовами, в яких вони зростають. Але, на жаль, не кожному малюку у нашій державі щастить народитися у благополучній сім’ї, де йому надаються всі умови для повноцінного проживання та виховання.

Спеціаліст служби у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Бериславської міської ради, спільно з представниками міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, ювенальної превенції Бериславського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Херсонській області та представниками навчальних закладів міста відвідали сім’ї, що опинилися у складних життєвих обставинах.

Головна мета візиту в родини – перевірки належного виконання батьками їх обов’язків, умов проживання дітей, забезпечення їх належним доглядом, вихованням та навчанням.

У ході роботи обстежено умови проживання 3 кризових родин, в яких виховується 8 дітей, у результаті чого виявлено, що в деяких сім’ях батьки ухиляються від виконання ними, передбачених законодавством, обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання малолітніх дітей.

Сім’ям надано консультації щодо формування навичок відповідального батьківства, ролі сімейного оточення на їх соціалізацію, проведено роз’яснювальну роботу щодо відвідування дітьми навчальних закладів. Наголошено на тому, що відповідно до статті 150 Сімейного Кодексу України батьки зобов’язані забезпечити здобуття дитиною повної загальної середньої освіти, готувати її до самостійного життя, адже згідно частини 3 статті 47 Закону України «Про загальну середню освіту» злісне ухилення батьків від виконання обов’язків щодо здобуття їх неповнолітніми дітьми повної загальної середньої освіти може бути підставою для позбавлення їх батьківських прав.

Любов, турбота, увага, розуміння і захист – це саме те, що потрібно кожній дитині, кожного дня. Під цим гаслом спеціалісти Центру й надалі будуть працювати, адже чужих дітей не буває.

Сайт міської ради

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН