Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Екологічне лихо: у південних областях почали масово підпалювати очерет

Не встиг зійти сніг, як на півдні України “стартувало” екологічне лихо, з яким наші рятувальники змагаються кожного року – пожежі на відкритих територіях та в екосистемах.

Чомусь усі забули, що посушливого 2020 року кількість пожеж в екосистемах нашої країни удвічі перевищила статистику 2019 року. Минулого року, здавалося, палає всі Україна. І от — все почалося з початку…

Приміром, учора наші хлопці гасили пожежу очерету у Миколаєві. Того ж дня, вже надвечір , вогнеборцям довелося гасити аналогічну пожежу в селі Матвіївка Миколаївської області. Ймовірна причина обох пожеж — підпал.
15 березня рятувальники Херсонщини аж чотири рази виїжджали на гасіння очерету!
Пожежі зафіксовано в Білозерському, Олешківському та Голопристанському районах. Загальна площа гасіння склала майже три гектари.
Навіть не знаємо, як і ще достукатися до тих, вибачте на слові, безголових, хто підпалює екосистеми в період гніздування птахів…
Для тих , хто ще не знає, чи робить вигляд, що не знає, нагадуємо. Буквально місяць тому парламент прийняв закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту лісів, запобігання пожежам на землях лісового та водного фонду, торфовищах та на землях інших категорій», який дозволить протистояти загорянню на природних територіях.
Отже з’явилася надія на те, що більш жорсткі та рішучі дії представників ДСНС у боротьбі з безголовими паліями усе ж таки дадуть результати.

Законом заборонено випалювання сухої рослинності у прибережно-захисних зонах:

– уздовж річок, навколо водойм та на островах;

– уздовж морів, морських заток і лиманів та на островах у внутрішніх морських водах.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН