Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Баштанській бібліотеці презентували книжкову виставку

У ці славні березневі дні ми знову і знову повертаємося до незабутньої весни 44-го, згадуємо тих, хто у смертельній битві виборював нашу свободу, яка дісталася нам дуже дорогою ціною. В результаті успішного проведення Березнігуватсько-Снігурівської операції з 9 по 15 березня 1944 року пройшло довгождане визволення земель Баштанського району від німецько-фашистських загарбників. Війська Третього Українського фронту принесли довгоочікувану свободу і щастя, вигнавши ворогів з нашої святої південної землі.

Так, 9 березня до 77-ої річниці визволення Баштанського району від нацистських військ в Баштанській публічній бібліотеці відбулася презентація книжкової виставки «Той березень у пам’яті людській». Користувачі бібліотеки ознайомилися з краєзнавчими виданнями. в яких відображаються події визвольної боротьби 1944 року. Це книги: «Миколаївщина в роки Великої Вітчизняної війни:1941-1945», «Миколаївщина в новітній історії . 70-річчю утворення Миколаївської області присвячується». Про визвольні події в районі сіл Новополтавки, Старогорожено, Привільне, Новосергіївки, Тарасівки згадується в книзі спогадів В.І. Чуйкова «В боях за Украину». Про бойовий шлях дивізій, які звільняли Миколаївщину, Баштанщину у березні 1944 року познайомила книга авторів В.Котко та П.Мущинського «Они сражались на Николаевщине». Про збройну боротьбу патріотів Баштанки, сіл Новогеоргіївки, Плющівки, Новоіванівки, Отрадне, Зелений Клин присутні дізнались із книги Є.Г.Горбунова, Ю. В.Котляра, М.М.Шитюка «Повстансько-партизанський рух на Півдні України в 1917-1944 рр.». Про визволення Баштанського району від німецько-фашистських загарбників у Другій світовій війні відображається в одному із розділів книги Б.Білика та Т. Гріненко «Історична скарбниця Баштанського краю». На виставці також були представлені романи «Білі хмари», «Степ», «Була осінь», повість «Пауль, Петер, Йоганн…» написані видатним українським письменником, нашим славним земляком О.О. Сизоненком.

Все далі відходять грізні і важкі роки Другої світової війни, але не згасає пам’ять про тих, хто віддав своє життя за визволення нашої Баштанщини. Низько схиляємо голови перед їх світлою пам’яттю.

Баштанська РДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН