Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Білозерщині розпочалася кампанія зі щеплення від Covid-19

Як розповіла журналістам “Придніпровської зірки” головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Ірина Чорі, нещодавно мобільна бригада центру пройшла дводенне навчання у Херсоні і отримала усі дозвільні документи на проведення вакцинації.

«Ми одержали 60 доз індійської вакцини, 46 з яких будуть використанні для щеплення медичних працівників, інші – для вакцинації публічних осіб: керівників установ та закладів, депутатів, старост. Боятися нічого, адже вакцина інактивована і цілком безпечна», – зазначила головний лікар.

Процедуру вакцинації пройшли голова райдержадміністрації Андрій Неделько, головний лікар ЦПМСД Ірина Чорі, завідуюча поліклінічним відділенням Оксана Міняйло, староста Ірина Спіцина, депутат селищної ради Андрій Спіцин. Повторна вакцинація відбудеться через 28 днів.

Наразі імунізація від коронавірусу в Україні є добровільною, перед її проведенням необхідно заповнити заяву щодо згоди. Повний курс вакцинації передбачає введення двох доз препарату з інтервалом 21-28 днів (залежно від типу вакцини). Перед щепленням людину мають оглянути, запитати про самопочуття. Після уколу рекомендовано не залишити медустанову протягом 30 хвилин для виключення розвитку алергічної реакції. Проводити ПЛР-тест або тестувати на антитіла перед вакцинацією не потрібно.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН