Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Антикоронавірусні екрани впроваджують у херсонських таксі

Свій спосіб убезпечитися від зараження коронавірусом винайшли у кількох службах радіотаксі Херсона. У своїх автівках перевізники встановлюють пластикові екрани, що ізолюють задні сидіння від передніх. Таким чином пасажири менше контактують з водієм, і начебто знижується вірогідність інфікування. Під цим «соусом» особливо винахідливі таксисти навіть вимагають доплату за проїзд. Але… сам захисний екран потенційно є майданчиком, який заселяють збудники хвороби. І якщо його не обробляти антисептиком після кожного клієнта, вірус може передаватися через поверхню цієї перегородки. А гарантії того, що водій той екран дезінфікуватиме, ніхто не дасть. Тож самі перевізники визнають такий захист малоефективним.

—  Плівкові екрани дуже ненадійні. Вони швидко затираються й каламутніють, до того ж, про герметичність кріплень мови не йде. Як на мій погляд, водіям достатньо дотримуватися карантинних норм – регулярно протирати антисептиком підголівники та інші ділянки, які пасажири торкаються руками, самим носити маски та мати їх невеличкий запас на той випадок, якщо у пасажира вона відсутня, — коментує голова Херсонського відділення профспілки таксистів України Сергій Поспілько. – Таксисти, як правило, про це не забувають. Однак нерідко трапляються пасажири, котрі носити маски чи респіратори принципово не бажають і кажуть, що вони обмежують їх права. А в разі, коли водій наполегливо пропонує їм маску з свого запасу, так обурюються, що, бува, й від поїздки відмовляються. От з цим як бути – миритися з відмовою та везти людину, ризикуючи отримати штраф за порушення карантинних правил, чи втрачати гроші через відміну поїздки? Куди не кинь – усюди клин!

У «відмовників» від масок з цього приводу своя точка зору. Вони переконані: за ті гроші, які тепер коштує поїздка на таксі, водій повинен вдовольняти усі забаганки пасажира. От тільки вони забувають: навіть найменший штраф за порушення карантинних обмежень помітно перевищує суму платні за проїзд по місту…

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.       Новий день

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН