Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Гуляйполі відкрили навчальний заклад після реконструкції

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух відвідав урочистий захід з презентації дошкільного навчального закладу, реконструйованого  у рамках програми Президента України “Велике будівництво”.

Реалізація проєкту стала можливою завдяки співпраці з Європейським інвестиційним банком.

В ході реконструкції в дитсадку утеплено зовнішні стіни та покрівлю, замінено вхідні двері та вікна на енергозберігаючі. Окремо здійснено реконструкцію системи освітлення із застосуванням світлодіодних світильників та системи вентиляції. Проведено балансування внутрішньої системи опалення, що дозволятиме надалі забезпечувати оптимальний розподіл теплоносія і зменшити витрати енергії на 55-60%. Усе старе технологічне обладнання замінено на енергозберігаюче. Додатково на входах до будівель закладу збудовано пандуси.

Очільник області привітав Гуляйпільську громаду з відкриттям закладу після капітального ремонту.

  • Відтепер усі вихованці “Сонечка” будуть перебувати у комфорті і затишку. Головна умова успішної реалізації подібних проєктів – це, перш за все, бажання самої громади змінюватися на краще, працювати заради створення світлого сьогодення та майбутнього. Тому маю надію, що це не остання ініціатива від вашої території, – зазначив Олександр Старух у своєму привітанні.

Найбільшим позитивом від реконструкції керівництво “Сонечка” називає можливість створення умов для відкриття 2-х додаткових груп на 20 осіб кожна та 5-ти додаткових робочих місць. І це є дуже важливим для гуляйпільської громади.

  • Такі об’єкти є дійсно “великим будівництвом”.  По всій країні в рамках програми Президента  покращується інфраструктура сфери освіти, медицини, культури і спорту. Відновлюються десятки шкіл та дитсадків, ремонтуються дороги, споруджуються мости. Раніше роботи на об’єктах могли розтягувати на довгі роки. Відтепер для ефективного будівництва робимо чіткий таймінг – з 1 січня по 31 грудня,  – наголосив Олександр Старух.

Довідково.

Ясла-садок «Сонечко» – двокорпусний заклад, розрахований на 280 осіб, і є одним із 9 садочків Гуляйпільської міської територіальної громади. Він розташований у мікрорайоні багатоповерхової забудови міста. Окремо на базі закладу функціонує 1 інклюзивно-ресурсний центр, який необхідний для забезпечення повноцінного освітнього процесу громади. Це новий доступний і комфортний простір, необхідний для забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти з наданням необхідної психолого-педагогічної підтримки.

Запорізька ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН