Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одесі збираються розвивати пішохідний та велосипедний рух

Про це сказав директор Департаменту транспорту, зв’язку та організації дорожнього руху Одеської міської ради Сергій Тетюхін під час презентації основних напрямків розвитку дорожньо-транспортної інфраструктури міста Одеси.

Сергій Тетюхін підкреслив, що в основі представлених напрацювань — розвиток пішохідного та велосипедного руху, а також електротранспорту.
Транспортна стратегія складається з двох складових — стратегічних змін і поточних завдань.

Стратегічні зміни спрямовані на поліпшення якості послуг перевезення пасажирів і екологічного стану довкілля. Основна увага спрямована на показники ефективності переміщень з точки зору часу, комфорту і прийнятної вартісті проїзду. Для цього пропонується запровадити інструменти, які дозволять приймати економічно обґрунтовані управлінські рішення і оцінювати результати впровадження цих рішень. Зокрема, мова йшла про застосування програмного забезпечення (цифрової моделі міста), яке демонструє, як буде працювати плановане рішення ще до його впровадження, а також дозволить моделювати сценарії «Що буде, якщо?».

Крім довгострокових планів, названі і поточні завдання.
Особливу увагу приділено безпеці дорожнього руху, зокрема впровадженню заходів, які дозволять зменшити кількість дорожньо-транспортних пригод.

Це планується досягти за рахунок:
— облаштування піднятих пішохідних переходів і переходів з острівцями безпеки;
— додаткового освітлення нерегульованих пішохідних переходів;
— облаштування антипарковочних стовпчиків, антикарманів і берлінських подушок для заспокоєння і впорядкування дорожнього руху;
— створення мінікілець на небезпечних перехрестях;
— нанесення якісної дорожньої розмітки.

Також продовжиться розвиток системи парковок і моделювання майданчиків для платного паркування в центральній частині міста.
Частину центральної історичної частини міста планується зробити пішохідною зоною, де буде дозволено рух тільки громадського пасажирського транспорту.

«Наявна транспортна логістика дісталася нам ще з радянських часів. У XXI столітті вона безнадійно застаріла. Очевидно, що намагатися продовжити життєвий цикл вже нежиттєздатних систем за допомогою латання дірок набагато простіше. Але ми вже давно відмовилися від подібної тактики. Я сподіваюся, що у тих управлінців, які прийдуть після нас, буде можливість розвивати і покращувати те, що сьогодні починаємо ми», — зазначив Геннадій Труханов.

Міський голова підкреслив, що сьогодні Одеса інтегрується в загальну європейську транспортну систему. Стратегічні зміни дозволять виконати зобов’язання перед європейськими партнерами і підготуватися до переходу на нові стандарти, а також створити привабливі умови для іноземних інвесторів і туристів.

Одеська міська рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН