Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаєві мами, які виховують дітей з інвалідністю, зможуть безкоштовно відвідати салон краси

“Особливі та щасливі” – акція з такою назвою стартувала 4 березня в Миколаєві та триватиме протягом року. Раз на місяць 16 мам, які виховують дітей з інвалідністю, зможуть безкоштовно зробити зачіску, підстригтись або змінити образ.

Ініціаторка – керівниця благодійного фонду “Доброта та довіра” Валентина Ткаченко. Заснований жінкою благодійний фонд опікується родинами, де виховують дітей з інвалідністю. Всі її акції направлені на підтримку таких сімей.

Окремо триває робота з мамами. За словами Валентини Ткаченко, догляд за дітьми з важкими діагнозами у батьків забирає весь час та сили.

“Я думаю, цей проєкт набере обертів. Тому що ці мами варті уваги, не тільки їх діти. Жінок можна робити щасливими у різні способи”, – сказала Валентина Ткаченко.

Першою до однієї з двох перукарень, які погодились приєднатись до акції, прийшла Ірина Недогуль. Жінка виховує двох дівчат 12-ти та 5-ти років, які не чують через генетичне спадкування. Зі слів жінки, часу на себе вона майже не має, тому навіть годину в салоні сприймає, як подарунок.

“По–перше, немає часу, по-друге, все в першу чергу дітям. Для себе вже думаєш: то грошей немає, то часу не вистачає, то хворієш, то ще щось. Тут дійсно зробили мені красу. Я два роки не була в перукарні”, – розповіла Ірина Недогуль.

Наступна за записом – Вікторія Кузнєцова. Жінка не працює, адже її дитина потребує цілодобового догляду. Для неї похід у перукарню – це відпочинок, нові враження та задоволення.

“Такі жінки, як я, не можуть щомісяця звертатись до індустрії краси. А хотілося б завжди мати красивий вигляд, особливо перед 8 березня”, – сказала Вікторія Кузнєцова.

Перукарка Алла Пекарська вже кілька років бере участь у всіх проєктах фонду “Доброта та довіра”, де необхідна робота стиліста. З 4 березня раз на місяць, повний робочий день, робитиме зачіски жінкам, які виховують дітей з інвалідністю.

“Народження здорової дитини змінює життя жінки. А при народженні дитини, яка хворіє, то взагалі змінюється кардинально. От сьогодні перша дівчина пішла, оченята її блищать”, – розповіла Алла Пекарська.Впродовж дня у двох перукарнях прийняли вісім мам дітей з інвалідністю. Списки тих, хто потрапить до перукаря Валентина складає заздалегідь. При фонді є 120 жінок, які виховують дітей з інвалідністю. Загалом підопічних понад 400.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН