Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські спортсмени вибороли чотири олімпійські ліцензії

ХХХІІ літні Олімпійські ігри відбудуться з 23 липня по 8 серпня 2021 року в місті Токіо (Японія).

Українські спортсмени вже здобули 90 олімпійських ліцензій, з яких чотири у вихованців комунального закладу «Херсонська школа вищої спортивної майстерності» Херсонської обласної ради.

Так, на ХХХІІ літніх Олімпійських іграх Україну представлятиме наш легкоатлет Андрій Проценко. Йому одному з п’яти у світі підкорилась висота 2,40 м. А 2020 рік спортсмен закінчив з другим результатом світового топ-листа сезону зі стрибків у висоту (2,30 м).

Андрій Проценко вже двічі брав участь в Олімпійських іграх. Найкращий результат він показав у Ріо-де-Жанейро в 2016 році, посівши VI місце.

За свою спортивну кар’єру спортсмен здобув срібло та бронзу на чемпіонаті Європи серед юніорів у 2007 та 2009 роках відповідно; бронзу на чемпіонаті Європи у 2010 році; срібло на Всесвітній універсіаді у 2013 році; бронзу на чемпіонаті світу, срібло на командному чемпіонаті Європи та золото на чемпіонаті Європи у 2014 році; бронзу на чемпіонаті Європи у приміщенні та золото на ІІ Європейських іграх у 2019 році.

У 2006 році Андрію Проценку присвоєно звання «Майстер спорту України», у 2008 році – «Майстер спорту України міжнародного класу», у 2014 році – «Заслужений майстер спорту України».

Тренер: Зуєв Геннадій Володимирович – Заслужений тренер України, Заслужений працівник фізичної культури і спорту України.

У метанні молота виступить херсонська спортсменка Ірина Новожилова. Вона виконала норматив та здобула ліцензію, метнувши молот на 72,61 м. Для Ірини це четверта Олімпіада в її спортивній кар’єрі.

Найвищі спортивні досягнення: ІV місце на Кубку Європи (2007 рік); ІІ місце на Кубку Європи, учасниця ХХІХ літніх Олімпійських ігор в Пекіні (2008 рік); ІV місце на чемпіонаті Європи, учасниця ХХХ літніх Олімпійських ігор в Лондоні (2012 рік); двічі займала V місце на чемпіонаті Європи (2013 та 2015 роки); VІ місце на чемпіонаті Європи (2014 рік).

У 2005 році Ірині Новожиловій присвоєно звання «Майстер спорту України», у 2006 році – «Майстер спорту України міжнародного класу».

Тренер: Піскунов Владислав Юрійович – майстер спорту України міжнародного класу.

Багаторазова чемпіонка та призерка України, всеукраїнських та міжнародних змагань Анастасія Павлова виступить у стрільбі з лука.

У 2016 році вона вже брала участь в Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро. Ліцензію на Олімпіаду-2021 в Токіо здобула на чемпіонаті світу в 2018 році, посівши 5 місце.

Найвищі спортивні досягнення:

2010 рік: ІІІ місце на кубку Європи, ІІ місце на чемпіонаті Європи серед юнаків.

2011 рік: І місце на чемпіонаті Європи у приміщенні серед юніорок, дві срібні нагороди на кубках Європи серед юнаків, ІІ місце на чемпіонаті світу серед кадетів.

2012 рік: І, ІІ, ІІІ місце на чемпіонаті Європи серед кадетів. Рекорд України серед кадетів.

2013 році: І місце на чемпіонаті світу серед юніорів, І місце на чемпіонаті Європи серед юніорів, ІІ місце особисто, ІІ та ІІІ на Гран Прі Європи серед дорослих, ІІ та ІІІ місце на кубках світу серед дорослих. Рекорди України у вправі М-1 на чемпіонаті Європи серед юніорів (на 60 метрів), та чемпіонаті світу серед юніорів (на 30 метрів).

2014 рік: ІІІ місце особисто, та І місце на чемпіонаті світу у приміщенні серед дорослих, ІІ місце особисто та І та ІІІ місце на чемпіонаті світу у приміщенні серед юніорів.

2015 рік: ІІІ місце на I Європейських Іграх, ІІ місце на Передолімпійському тижні в Бразилії.

2016 рік: І місце Гран-При Європи, І та ІІІ місце на чемпіонаті Європи.

2017 рік: ІІІ місце на чемпіонаті Європи. Дві срібні нагороди на Гран При Європи.

2018 рік: ІІ місце на чемпіонаті світу в приміщенні, ІІІ місце на Гран При Європи, ІІІ місце на чемпіонаті Європи в приміщенні. Рекорд світу у складі змішаної команди.

Почесні звання: майстер спорту України зі стрільби з лука (2008), майстер спорту України Міжнародного класу зі стрільби з лука (2011), Заслужений майстер спорту України (2016)

Тренер: Павлов Владислав Олексійович – Заслужений тренер України, майстер спорту СРСР міжнародного класу. Павлова Надія Валеріївна- майстер спорту СРСР.

Багаторазовий чемпіон і призер чемпіонатів України, майстер спорту України з легкої атлетики (метання молоту) Гліб Піскунов.

6 лютого 2021 року здобув перше місце на відкритому чемпіонаті Молдови з метань та виконав олімпійський норматив та норматив майстра спорту України міжнародного класу.

Найвищі спортивні досягнення:

2014 рік: І місце на юнацьких Олімпійських іграх;

2015 рік: І місце на чемпіонаті світу серед юнаків;

2016 рік: ІІ місце на чемпіонаті світу серед юніорів;

2017: І місце чемпіонат Європи серед юніорів

Тренер: Піскунов Едуард Юрійович – Заслужений  тренер України.

Також кандидатами для участі в ХХХІІ Олімпійських іграх серед вихованців ХШВСМ є: Микола Просторов (стрибки на батуті), Дар’я Тихова (стрільба кульова), Олександр Сиромятников (веслування на байдарках і каное), Максим Василенко (спортивна гімнастика), Дудченко Катерина, Наталія Михайлова, Дмитро Міхай, Артем Верестюк, Дмитро Гула, Максим Боклаженко, Владислав Богоявленський (веслування академічне), Алла Белінська та Тетяна Ріжко (боротьба вільна).

Для наших спортсменів навчально-тренувальний процес не зупиняється, вони напружено працюють та вдосконалюють спортивну майстерність, щоб підійти до важливих європейських та світових стартів у найкращій спортивній формі. Адже у квітні-травні 2021 року будуть додатково розіграні олімпійські ліцензії відповідно до вимог міжнародного олімпійського комітету. Тому шанси у херсонських спортсменів на отримання заповітної ліцензії залишаються високими.

Віримо, що наші «олімпійські надії» виправдають всі сподівання і на подіумах в Японії лунатиме гімн України. Тримаємо кулаки за наших спортсменів та бажаємо спортивної удачі!

Херсонська обласна рада

 

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН