Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одесі в районі проспекта Шевченка планують створити сучасний сквер

Мер Одеси Геннадій Труханов зустрівся з Одеським скульптором Михайлом Ревою. Під час зустрічі відбулося обговорення Концепції благоустрою території в межах вулиці Канатної, проспектів Шевченка і Гагаріна (загальна площа — 11 тис. кв.м).

На даній території, перед будівлею облдержадміністрації, встановлено пам’ятний знак Героям Небесної Сотні, а у сквері на проспекті Шевченка закладено пам’ятний камінь на місці встановлення Меморіалу воїнам Одеси і області, які загинули за незалежність і цілісність України.

Як зазначив Одеський міський голова, важливо не просто встановити пам’ятник героям.

«Групі одеських архітекторів було поставлено завдання — знайти комплексне рішення для створення єдиного місця увічнення пам’яті, що об’єднує трагічні сторінки історії сучасної України. І таке рішення, на мій погляд, запропоновано. Найближчим часом буде проведено спільну нараду з областними структурами для презентації Концепції», — підкреслив Геннадій Труханов.

Михайло Рева зазначив, що на даній території планується також розмістити Меморіал пам’яті жертвам геноциду кримськотатарського народу. А центральну алею, що веде до облдержадміністрації, присвятити Одеській області, її районам і туристичним маршрутам.

Основна ідея Концепції — зонування з впровадженням сучасних рішень, природних форм і підсвічування, а також зелених насаджень для позначення місць пам’яті, застосування діджитал-рішень, що дозволяють використовувати смартфон для отримання інформації.

Крім того, скульптори врахували, що це єдина зелена зона в цьому мікрорайоні активної житлової забудови. Передбачені місця для занять спортом, вигул собак, дитячий майданчик і зони пасивного відпочинку.

«Ми хотіли змінити той пострадянський образ парку, Меморіалу та скверу, до якого всі звикли, і зробити зелену зону сучасним громадським простором», — підкреслив Михайло Рева.

****
Концепція проєкту Меморіалу воїнам, загиблим за незалежність України, а також концепт-схема благоустрою території була представлена і схвалена родичами загиблих воїнів і ветеранськими організаціями АТО.

Одеська міська рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН