Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонська обласна рада сприятиме розвитку аквакультури

Сфера рибальства та аквакультури стає все більш актуальною як джерело продуктів харчування та прибутку.

Тож, аби обговорити перспективи та проблематику розвитку аквакультури на Херсонщині, 3 березня у рамках виставки «Фермер-2021» пройшло засідання за «круглим столом» з теми: «Сучасні традиції розвитку аквакультури».

Серед спікерів – керівник державної установи «Херсонський виробничо-експериментальний завод по розведенню молоді частикових риб», депутат обласної ради Юрій Ковальов. За його словами, видобуток океанічного промислу скоротився на 30%, тому сьогодні розвиток галузі аквакультури є дуже актуальним і у Херсонщини є всі можливості і, головне, потенціал, щоб зайняти цей поки що порожній сектор економіки.

«Тому зараз обласна влада має намір надати максимальну підтримку всім, хто бажає розвивати галузь аквакультури. Спільно з облдержадміністрацією депутатський корпус готує необхідні зміни до програми розвитку рибного господарства в Херсонській області на 2020-2022 роки», – наголосив Юрій Ковальов.

Також депутат відзначив, що зі зміною клімату товарна аквакультура наближається до рентабельності. Тобто, якщо раніше був трирічний цикл вирощування товарної риби, то за умов інтенсифікації в ставовій аквакультурі можна переходити на дворічний.

«Тенденції останніх років свідчать про значне збільшення попиту не тільки на внутрішньому, але і на зовнішньому ринку. До нас приїздили сирійці й турки і вели перемовини щодо експортних можливостей України. Але, на жаль, на сучасному етапі розвитку аквакультури ми не можемо задовільнити той попит, який виникає у наших сусідів. Тому, на мою думку, цей напрямок є дуже перспективним. Так, важкий, як і будь-яка аграрне виробництво, але перспективний. Тому ми готові сприяти кожному, хто виявить бажання розвивати цю галузь», – резюмував Юрій Ковальов.

Херсонська обласна рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН