Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаєві презентували програму післядипломного навчання

02 березня в Миколаївському національному аграрному університеті презентували програму післядипломного навчання – Управління в українських органах місцевого самоврядування для лідерів, менеджерів середнього рівня, фахівців з публічних послуг громади

🔸2021 року вона реалізується в рамках проєкту «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність (DOBRE) і покликана підвищити професійний рівень представників органів місцевого самоврядування. Навчальний проєкт, який проводиться Краківським економічним університетом за партнерства зі спеціально запрошеними місцевими ВИШами, відбуватиметься лише у 7 областях України.

✅Зокрема на Миколаївщині навчальний проєкт втілюватимуть Миколаївський національний аграрний університет, Миколаївський регіональний центр підвищення кваліфікації та Національний університет кораблебудування ім. Макарова.

📍 «Обласна державна адміністрація вітає учасників програми. Дякуємо адміністрації аграрного університету за можливість лідерам громад, менеджерам і фахівцям з публічних послуг розвиватися і підвищувати власний професійний рівень. Адже спроможність територіальних громад полягає не лише у фінансах, а й у кадровому потенціалі»,- зазначив перший заступник голови ОДА Георгій Решетілов, вітаючи присутніх з початком реалізації програми післядипломного навчання.

✅Згідно з умовами тут будуть сформовані три навчальні групи. Кожна з них нараховуватиме 25 осіб. До складу першої увійдуть голови та заступники голів органів місцевого самоврядування, депутати відповідних рад. Друга формуватиметься з керівників підрозділів та менеджерів середнього рівня. І в третій навчатимуться працівники органів місцевого самоврядування та фахівці з публічних послуг громади. Відповідно й навчальні плани адаптовані під кожну конкретну групу.

📍 « З боку департаменту економічного розвитку та регіональної політики обласної державної адміністрації хочу висловити підтримку учасникам програми. Вона дуже своєчасна та необхідна. Це чудова нагода представникам місцевого самоврядування отримати збалансовані знання, практичні навички у сфері управління. Ми сподіваємося на плідну співпрацю та реалізацію спільних проєктів»,- підкреслив в ході презентації директор департаменту економічного розвитку та регіональної політики облдержадміністрації Леонід Куклін.

✅Практичний курс дає ефективні інструменти управління територіальними громадами, в питаннях бюджетування, комунікації, формуванні структури та розвитку громади.

По завершенні навчання слухачі отримають документ про освіту, виданий Малопольською школою публічного управління Краківського національного університету, відповідний український документ, що підтверджує проходження сертифікованої програми підвищення кваліфікації публічних службовців.

✅Проєкт DOBRE фінансується урядом США через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Програма післядипломного навчання за програмою Краківського економічного університету покриває 95% її вартості.

Миколаївська ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН