Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Бериславі підтримали реалізацію програми “Енергодім”

7 міських та селищних рад Херсонщини підтримали початок реалізації проектів з комплексної енергомодернізації житла українців та розпочали співпрацю з Фондом енергоефективності у межах програми «Енергодім».

Ці наміри закріплені у відповідних меморандумах, які були підписані в онлайн-форматі 19 лютого між керівництвом Фонду енергоефективності та міських і селищних рад Херсона, Скадовська, Асканії-Нової, Каланчака та Берислава.

Також до онлайн-церемонії долучилося місто Олешки з Херсонської області, відповідний меморандум з яким Фонд підписав наприкінці грудня 2020 року.

«Підписання цих меморандумів – це перший крок, який підтверджує наше бажання співпрацювати з регіонами. Далі ми розраховуємо на затвердження у містах власних програм підтримки та відповідного фінансування проектів для ОСББ, які братимуть участь у програмі «Енергодім», – зазначила директорка Фонду енергоефективності Юлія Головатюк-Унгуряну.

У свою чергу, керівники міських та селищних рад привітали присутніх з вдалим початком партнерських відносин та висловили сподівання на подальше поглиблення співпраці з Фондом.

“З ростом тарифів і падінням доходів населення всі розуміють, що наше майбутнє – за теплозбереженням. У нас є розуміння, як запустити ці масштабні проекти за підтримки громади”, – зазначив Євген Рищук, Олешківський міський голова. Він також додав, що власна програма підтримки ОСББ має бути затверджена найближчим часом. У місті 76 багатоквартирних будинків, з яких 21 ОСББ.

“Ми хочемо бути одним із прикладів, як в маленькій громаді можуть реалізовуватися такі масштабні проекти”, – підкреслив Вадим Поліщук, селищний голова Асканія-Нова. Наразі у цьому селищі налічується 20 багатоповерхових житлових будинків, з них 15 ОСББ.

У свою чергу, у Херсоні раніше працювала міська програма «Теплі кредити» з відшкодуванням 30% тіла кредиту за рахунок коштів місцевого бюджету. Наразі влада міста планує розробити власну програму та адаптувати її під програму «Енергодім». У Херсоні 1831 багатоквартирний будинок, у якому створено 754 ОСББ.

Скадовськ наразі затвердив аналогічну програму підтримки ОСББ з фінансуванням 100 тис грн. Загальна кількість багатоквартирних будинків у місті – 65, з яких 49 з ОСББ.

У Бериславі завершилась відповідна міська програма у 2019 році, найближчим часом влада міста планує розробити і затвердити нову. У місті налічується 97 багатоповерхових будинків, в яких створено 26 ОСББ.

Також нещодавно Фонд розпочав аналогічну співпрацю з міською владою Каховки, яка вже затвердила власну програму під «Енергодім» та виділила відповідне фінансування на підтримку ОСББ у впровадженні енергоощадних заходів у будинках.

Сайт міської ради

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН