Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині вартість проїзду в автобусах буде зростати

Тарифи підвищать у Каховці і Генічеську.

З 5 до 6 гривень з 1 березня підвищиться вартість проїзду на автобусних маршрутах загального користування в Генічеську. Про це повідомили на офіційному сайті міськради.

“Тариф встановлений рішенням виконавчого комітету Генічеської міськради від 21 лютого 2019 року для ТОВ “Генічеське АТП №1”, — йдеться у повідомленні.

Згідно цього рішення тариф на проїзд у місті до 6 грн мали підняти ще у 2019 році, але станеться це тільки тепер.

А у Каховці вартість квитка планують підняти до 7 грн. Про це йдеться у проєкті рішення виконкому міськради, розміщеному на офіційному сайті громади 22 лютого. В разі прийняття цього рішення тарифи на проїзд піднімуться на обох діючих у місті маршрутах, які обслуговує фізична особа-підприємець Андрій Прийма.

Натомість у сусідній Новій Каховці підвищувати тарифи на проїзд в автобусах поки не планують. Про це “Новому дню” повідомив міський голова Володимир Коваленко.

— Намірів таких нема. Більше того, в разі потреби ми готові збільшити видатки з місцевого бюджету для нашого комунального перевізника, аби не збільшувати фінансове навантаження на наших жителів, — пояснив він.

Востаннє тарифи на проїзд на автобусних маршрутах у Новій Каховці переглядали наприкінці 2018 року. Відтоді вартість квитка по місту становить тут 5 гривень.

За словами заступника міського голови Нової Каховки Леоніда Чурсинова, у 2020 році суттєво знизився пасажирообіг. Причиною цього стала заборона регулярних пасажирських перевезень навесні через пандемію ковід-19.

Необхідність збільшення тарифів на проїзд перевізники пояснюють стрімким подорожчанням цін на паливно-мастильні матеріали, запчастини та збільшення мінімальної зарплати з 1 січня 2021 року.

Новий день

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН