Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Резонасна сесія відбулась в Білозерській селищній раді (відео)

Депутати Білозерської селищної ради взяли участь у спільному засіданні постійних комісій, після яких провели сьому сесію селищної ради восьмого скликання. З самого початку сесійних зал наповнювався людьми, які прийшли на підтримку головуючого – секретаря селищної ради Білозерської, бо у ЗМІ з’явилось повідомлення про можливість зняття, а відтак і захоплення влади політичними опонентами голови Білозерської ОТГ – Антоніни Чередник.

У залі було людно: окрім секретаря, заступників селищного голови, спеціалістів і 24 депутатів селищної ради, на засідання з’явилися активні мешканці громади, представники місцевих і регіональних ЗМІ. Складно розпочиналась засідання, тим більше на сесію звезли і молодиків, аби вони мали психологічний вплив на людей. Під огидні вигуки колишніх екс-чиновників , екс-голови Білозерської селищної ради, депутатів від Слуги народу та Політичної партії Нам тут жити, які намагались відтягнути початок заходу, принижуючи своїх земляків різними словами – сесія все ж розпочалась.

Аби підштовхнути людей до неадекватних дій піднімалось питання і щодо премій і заохочень очільниці ОТГ та секретаря ради, хоча це можна побачити з декларацій. Але білозерці спокійно реагували на тих депутатів, які вчергове довели , що їх цікавлять лише власні інтереси. Численні намагання тиснути на головуючого закінчилось скандуванням людей – ганьба.

На порядок денному було два питання – про прийняття до комунальної власності Білозерської територіальної громади об’єктів спільної власності територіальних громад Херсонського району та внесення змін до бюджету селищної ради, пов’язаних із фінансуванням цих закладів. В результаті селищна рада увійшла до складу засновників комунальних підприємств «Білозерська центральна районна лікарня», «Централізована бухгалтерія по обслуговуванню закладів та установ культури району», «Білозерська районна дирекція кіновідеомережі», «Районний центр по обслуговуванню закладів освіти», «Центр професійного розвитку педагогічних працівників», комунальних закладів «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» і «Центр позашкільної освіти». На утримання цих закладів спрямували 4,5 мільйонів коштів вільного залишку селищного бюджету. Однак цих коштів не достатньо і депутати збираються клопотати перед Херсонською районною радою про передачу залишків коштів Білозерської районної ради для виплати заробітної плати працівникам цих установ. Дискусії серед депутатів точилися навколо необхідності скорочення працівників деяких установ, які до цього обслуговували увесь Білозерський район, а тепер об’єднані громади створили свої власні заклади. Остаточного рішення, з приводу подальшої долі цих закладів, поки що не прийнято.

Місцеві жителі в черговий раз довели, що вони готові відстоювати свій вибір щодо голови ОТГ – Антоніни Чередник, не даючи можливість розбалансувати роботу селищної ради, бо це і виплати – зарплати представникам соціальної сфери, і стабільна робота дошкільних і освітніх закладів та інше. Здається до спокою Білозерська ОТГ повернеться лише тоді, коли політичні опоненти діючого гоголови Антоніни Чередник , перестануть звозити на публічні заходи молодиків, місцеві можновладці погодяться з вибором людей щодо Антоніни Чередник,їа й дадуть спокійно працювати, реалізуючи проекти на благо людей.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН