Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В херсонській податковій пояснили, хто зобов’язаний подати декларацію

З 1 січня стартувала деклараційна кампанія – 2021. Обов’язково мають подати декларацію платники податків: – при отриманні доходів від неподаткових агентів (тобто від інших фізичних осіб, які незареєстровані як самозайняті особи).

До таких доходів відносяться, зокрема, доходи від надання в оренду рухомого або нерухомого майна іншим фізичним особам; успадкування чи отримання в дарунок майна не від членів сім’ї першого та другого ступеня споріднення тощо; – при отриманні від податкових агентів доходів, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування. До таких доходів відносяться, зокрема, операції з інвестиційними активами; – при отриманні іноземних доходів; – та в інших випадках, передбачених законодавством, зокрема, при отриманні у власність майна за рішенням суду.

Наразі в державних податкових інспекціях Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі створені сприятливі умови для якісного обслуговування платників податків, котрі подають декларації про майновий стан і доходи за 2020 рік. Економічний розвиток держави, її фінансова безпека та рівень соціального захисту безпосередньо залежить від відповідального ставлення до вимог законодавства кожного громадянина.

Пресслужба Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН