Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На сесії Білозерської селищної ради вирішували, що буде з районними установами

28 січня 2021р. депутати Білозерської селищної ради взяли участь у спільному засіданні постійних комісій, після яких провели сьому сесію селищної ради восьмого скликання. На порядок денний винесли два питання – про прийняття до комунальної власності Білозерської територіальної громади об’єктів спільної власності територіальних громад Херсонського району та внесення змін до бюджету селищної ради, пов’язаних із фінансуванням цих закладів.

В результаті селищна рада увійшла до складу засновників комунальних підприємств «Білозерська центральна районна лікарня», «Централізована бухгалтерія по обслуговуванню закладів та установ культури району», «Білозерська районна дирекція кіновідеомережі», «Районний центр по обслуговуванню закладів освіти», «Центр професійного розвитку педагогічних працівників», комунальних закладів «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» і «Центр позашкільної освіти». На утримання цих закладів спрямували 4,5 мільйонів коштів вільного залишку селищного бюджету. Однак цих коштів не достатньо і депутати збираються клопотати перед Херсонською районною радою про передачу залишків коштів Білозерської районної ради для виплати заробітної плати працівникам цих установ. Дискусії серед депутатів точилися навколо необхідності скорочення працівників деяких установ, які до цього обслуговували увесь Білозерський район, а тепер об”єднані громади створили свої власні заклади. Остаточного рішення, з приводу подальшої долі цих закладів, поки що не прийнято.

Взагалі, у цей день в сесійній залі було людно. Окрім секретаря, заступників селищного голови, спеціалістів і 24 депутатів селищної ради, на засідання з’явилися активні мешканці громади, представники місцевих і регіональних ЗМІ. Дотримання правопорядку у сесійній залі посилено контролювали працівники поліції. І хоч у деякі моменти емоції присутніх у залі доходили до критичної межі, жодних серйозних інцидентів не сталося.

Відеотрансляцію сесії можна переглянути тут:https://www.facebook.com/1060710694021196/videos/428062845182888

Чергова сесія селищної ради запланована на 5 лютого.

Білозерка Інфо

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН