Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині суд оштрафував 4 посадовців за порушення законодавства про закупівлі загалом на 144,5 тис грн

Херсонські аудитори виявили порушення Закону України «Про публічні закупівлі» за результатами моніторингу процедури закупівлі робіт з будівництва в Басейновому управлінні водних ресурсів нижнього Дніпра.

Зокрема, уповноважені особи тендерного комітету Замовника не відхилили пропозицію учасника процедури закупівлі. При тому, що існувала невідповідність додатку до пакету тендерної документації. Аудитори встановили, що учасник документально не підтвердив наявність обладнання, необхідного для виконання робіт і не надав копії діючої ліцензії щодо можливості виконання пускових налагоджувальних робіт, чим вчинили адміністративне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 164-14 КУпАП.

Посадові особи Замовника визнані винними у вчиненні вказаного правопорушення. Місцевий суд наклав адміністративне стягнення у вигляді штрафу на голову тендерного комітету в розмірі 42,5 тис. грн та по 34 тис. грн на секретаря і двох членів тендерного комітету.

Апеляційний суд підтримав винесені судові рішення. Відтепер порушникам доведеться сплатити адміністративний штраф у примусовому порядку.

Нагадуємо, що з березня 2019 року розмір штрафу за невідхилення тендерних пропозицій, які підлягали відхиленню, відповідно ч. 3 ст. 164-14 КУпАП складає від 25,5 тис. грн до 51 тис. грн.

 

Пресслужба Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській  області

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН