Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські податківці та громадськість провели «медичну» фокус-групу

Днями за ініціативи представників Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Наталі Пітерової та Олексія Іваненка відбулося засідання фокус-групи на тему «Медпослуги та РРО». У засіданні взяли участь в. о. начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігор Клим, провідні фахівці управління податкового аудиту, представники громадськості та лікарі приватної практики різної спеціалізації.

Захід відбувся у форматі слайдової презентації нововведень податкового законодавства з використання РРО та впровадження програмних РРО для суб’єктів спрощеної системи оподаткування.

З 01.01.2021 ФОПи – єдинники, які надають платні послуги у сфері охорони здоров’я, зобов’язані застосовувати звичайний реєстратор розрахункових операцій (РРО) або програмний РРО. Платні послуги у сфері охорони здоров’я, які можуть надавати підприємці, визначає Класифікація видів економічної діяльності ДК 009:2010 – 86.1 «Діяльність лікарняних закладів», 86.2 «Медична та стоматологічна практика», 86.9 «Інша діяльність у сфері охорони здоров’я».

Майже дві години тривало спілкування з податківцями та представниками громадськості. Всі учасники заходу отримали конкретні відповіді на свої запитання, почули багато корисної інформації та були одностайні у думці, що нововведення сприятимуть детінізації економіки та створенню рівних умов ведення підприємницької діяльності на Херсонщині.

Як зазначив під час зустрічі в. о. начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігор Клим, сьогодні стимулювання добровільної сплати податків неможливе без зручного процесу звітування, якісних послуг та ефективного адміністрування. Податківці і в подальшому будуть інформувати підприємницьке середовище про новації податкового законодавства та надавати практичну допомогу бізнесу Херсощини.

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН