Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Великолепетиські депутати виступили проти підвищення тарифів на електроенергію

22 січня під головуванням голови Великолепетиськї територіальної громади Максима Колокота відбулася позачергова четверта сесія селищної ради VIII скликання. Депутати прийняли рішення з усіх питань порядку денного, які попередньо розглядалися на спільному засіданні постійних комісій селищної ради.

Зокрема, у ході сесії внесено ряд змін до раніше прийнятих рішень, затверджено план роботи селищної ради на  2021 рік, одноголосно депутати підтримали та проголосували за депутатське звернення до Президента України та Прем’єр-міністра України щодо недопущення підвищення тарифів на електроенергію.

Серед іншого, на засіданні  було внесено до порядку денного питання та прийнято відповідне рішення про надання в безоплатну оренду шкільного автобуса Рубанівській сільській раді для підвозу дітей з Катеринівського старостинського округу у Миколаївську школу, щоб дати можливість завершити дітям поточний навчальний рік (як повідомлялося раніше на сайті селищної ради – з нового навчального року ці діти навчатимуться у Великолепетиському опорному закладі).

Разом з тим, у ході сесії, депутати затвердили ставки орендної плати рішенням «Про затвердження ставок орендної плати за земельні ділянки на території Великолепетиської селищної ради», мотивуючи тим, що нормативно грошова оцінка по старостинських округах (населені пункти) в рази менша ніж у селищі Велика Лепетиха. З метою збалансування надходжень до бюджету селищної ради, було прийнято рішення встановити ставки орендної плати за використання земельних ділянок в межах населеного пункту Велика Лепетиха у розмірі 8%, а по старостинським округам у розмірі 12%. Розміри встановлених ставок орендної плати будуть діяти на протязі 2021 року. Відповідно до прийнятого рішення переглядатимуться договірні умови по всім договорам оренди Великолепетиської територіальної громади.

В обов’язковому порядку у ході сесії було розглянуто ряд інших земельних питань.

Великолепетиська селищна рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН