Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Студент з Херсонщини отримав стипендію Президента України

Володимир Зеленський своїм указом постановив призначити стипендію Президента України мешканцю Олешок Єгору Мірошніченку як молодому митцю у сфері музичного мистецтва. Відповідний документ оприлюднений на офіційному сайті глави держави.

Міський голова Євген Рищук, виконком та депутати вітають Єгора з визначним досягненням! Подальших успіхів у всіх починаннях!

Довідка. Мірошніченко Єгор Валерійович, народився 16 грудня 2000 року в Олешках. У 2016 році закінчив Олешківську спеціалізовану школу з поглибленим вивченням іноземних мов І-ІІІ ступенів №2. Тоді ж вступив на перший курс комунального Вищого навчального закладу І-ІІ рівня акредитації «Херсонське училище культури» на спеціалізацію «Народне пісенне мистецтво» (народний спів).  З відзнакою закінчив училище у червні 2020 року за кваліфікацією: «соліст-вокаліст, керівник хорового аматорського колективу».

Протягом 2016-2017 років отримував стипендію Олешківської міської ради за програмою «Гордість міста». У серпні 2017 року заснував  відкритий вокальний фестиваль-конкурс народної творчості «Співоча птаха», який щорічно відбувається в Олешках. З липня 2018 року розпочав трудову діяльність у  комунальному закладі «Олешківський районний краєзнавчий музей» на посаді екскурсовода, але невдовзі отримав запрошення на роботу за фахом. З вересня 2018 року розпочав професійну діяльність у Сагівському будинку культури на посаді керівника художнього аматорського колективу «Ексклюзив».

Єгор Мірошніченко з листопада 2019 року є членом Творчої спілки «Асоціації діячів естрадного мистецтва України». У травні 2020 року за поданням Виконавчого комітету Олешківської міської ради нагороджений орденом «За розбудову України», нагороджений медаллю «За служіння мистецтву України».

У вересні 2020 року вступив до Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв у м.Києві, де по теперішній час здобуває вищу освіту.

У січні 2021 року заснував Відкритий міський етнофестиваль «Різдво в Олешках», який цьогоріч став наймасштабнішим дійством міста, бо зібрав навколо себе 55 учасників з різних куточків України.

Олешківська міська рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН