Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Бериславі з порушенням оформлювали листки непрацездатності

За 2020 рік головним спеціалістом перевірки обґрунтованості видачі листків непрацездатності Бериславського відділення управління виконавчої дирекції ФССУ в Херсонській області проведено 65 перевірок страхувальників (у т.ч. позапланові – 18)  з питань обґрунтованості видачі, продовження та оформлення листків непрацездатності застрахованим особам. Під час перевірок перевірено 2452 листків непрацездатності, у т.ч. при планових – 2284, при позапланових – 168.

За результатами перевірок страхувальників встановлено, що 210 листків непрацездатності видано з порушенням Інструкції про порядок заповнення листка непрацездатності, затвердженої спільним наказом Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства праці та соціальної політики України, Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 03.11.2004 № 532/274/136-ос/1406, що становить 9 % від  загальної кількості перевірених листків непрацездатності. В результаті чого відшкодовано до бюджету Фонду  кошти у сумі 11,5 тис.грн (із них штрафних санкції 5,7 тис.грн) по причині необґрунтованості видачі, продовження та оформлення листків непрацездатності.

За участю головного спеціаліста  за 2020 рік проведено 19 семінарів та лекцій по навчанню страхового активу питанням порядку оформлення та видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян. Розглянуто 93 звернень та заяв, та надано консультацій по телефону з питань обґрунтованості видачі і продовження листків непрацездатності.

Бериславська міська рада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН