Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині субсидію отримують понад 67 тисяч домогосподарств

За інформацією Департаменту соціального розвитку Херсонської облдержадміністрації, станом на 01 січня 2021 року житловою субсидією користується більш, ніж 67 тисяч домогосподарств області. При цьому, 38 тисячам домогосподарств допомогу від держави призначено на послугу з постачання природного газу для індивідуального опалення, а ще 3 тисячам – на послугу з електропостачання для індивідуального опалення.

Окрім того, понад 415 млн гривень вже отримали жителі області у 2020 році у вигляді житлової субсидії. Вказані кошти були витрачені на оплату житлово-комунальних послуг, а також на придбання твердого палива та скрапленого газу (у разі коли житлове приміщення не забезпечується електро-, тепло- або газопостачанням для опалення).

Варто зазначити, що житлова субсидія на оплату комунальних послуг з постачання теплової енергії, постачання та розподілу природного газу, постачання та розподілу електричної енергії для централізованого, автономного та індивідуального опалення розраховується у квітні та жовтні з урахуванням тривалості опалювального сезону з 16 жовтня по 15 квітня включно.
Житлова субсидія на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива призначається один раз на календарний рік за особистим зверненням громадян.

З 1 січня 2021 року заяви про призначення та надання житлової субсидії з необхідними документами приймаються від громадян структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних держадміністрацій лише у разі надіслання їх поштою або в електронній формі через Єдиний державний веб-портал електронних послуг “Портал Дія”, офіційний веб-сайт Мінсоцполітики або інтегровані з ними інформаційні системи органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, а також інформаційні системи Мінсоцполітики (з накладенням кваліфікованого електронного підпису).

Заяви з необхідними документами також приймаються уповноваженими посадовими особами виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади та посадовими особами центру надання адміністративних послуг.

Херсонська ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН