Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Від ускладнень коронавірусної інфекції пішов з життя херсонський митець

19 січня 2021 року архівна спільнота Херсонщини зазнала тяжкої втрати: на 77-році життя відійшов у вічність Василь Петрович Рилєєв, заслужений діяч мистецтв України. Ускладнення від COVID увірвало життя шанованої Людини, талановитого митця, архівіста.

Рилєєв В.П. очолював державний архів області у перші роки незалежності України з 1991 по 1995 роки. Свої знання, енергію, блискучий досвід управлінця він віддавав справі збереження, популяризації документальних надбань Херсонщини. Під його безпосереднім керівництвом було поєднано фонди державного області та партійного архівів, сформовано єдину систему документальних ресурсів області.

Перебуваючи на заслуженому відпочинку, Василь Петрович не втрачав зв’язок з архівістами, вболівав за справи, давав слушні поради. Незмінним лишалось його бажання донести до майбутніх поколінь Херсонщину такою, якою вона є сьогодні. Особиста колекція переданих ним на постійне зберігання документів налічує понад п’ять тисяч одиниць.

Нам важко змиритися з думкою про те, що цієї доброзичливої людини, справжнього патріота Херсонщини вже немає серед нас. У ці дні ми висловлюємо глибоке співчуття рідним і близьким Василя Петровича з нагоди тяжкої втрати.

Державний архів Херсонської області

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН