Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Стала відома ймовірна причина загибелі червонокнижних птахів на Херсонщині

Про це повідомляє заступник голови Херсонської ОДА Дмитро Бутрій:

– Сьогодні відбулося засідання робочої групи з розгляду питань, пов’язаних з масовою загибеллю сірих журавлів. Вона утворена відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації, з метою вивчення обставин, що призвели до масової загибелі червонокнижних сірих журавлів, які під час сезонної міграції перебувають на території Біосферного заповідника «Асканія-Нова».

До складу групи увійшли науковці, представники правоохоронних органів, територіальних органів Держекоінспекції, Держпродспоживслужби, Держгеокадастру, профільних Департаментів обласної державної адміністрації та органів місцевого самоврядування.

Сподіваюсь, спільна робота служб і органів допоможе розкрити правопорушення, знайти винних і притягнути їх до відповідальності.

За попередніми даними встановлено, що у заповіднику за останній тиждень загибло майже 200 сірих журавлів через отруєне зерно, яке посіяли фермери на навколишніх полях для боротьби з гризунами.
За результатами засідання Держекоінспекція, Держпродспоживслужба та Держгеокадастр мають надати перелік сільгосппідприємств, які знаходяться у радіусі 40 км від місця події, здійснити виїзд до вказаних господарств та відібрати проби матеріалів зерна. Окрім того, доручено негайно провести ветеринарну експертизу для з’ясування речовини, якою отруїлися журавлі, а також надати пропозиції стосовно внесення змін в законодавство щодо використання певного виду препаратів для застосування на полях для боротьби з гризунами.

Ми маємо не допустити у подальшому повторення випадків загибелі птахів, адже це негативно впливає на всю екосистему.

Розслідування за фактом гибелі червонокнижних сірих журавлів триває.
Питання знаходиться на контролі обласної державної адміністрації та обласної прокуратури.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН