Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Завдяки відкритому ринку газу постачальника можна змінювати неодноразово

У серпні в Україні запрацював ринок газу для населення, який дозволяє споживачам самостійно обирати постачальника, залежно від ціни та сервісу. Найголовнішою перевагою такої форми взаємовідносин називають конкуренцію. Саме завдяки цьому інструменту споживачі можуть отримати якісні послуги за найвигіднішими цінами. Окрім того, регулятор суттєво спростив процедуру переходу від одного постачальника до іншого. До того ж, робити це можна неодноразово у разі наявності більш вигідної для споживача пропозиції. Разом з тим, варто враховувати, що розрахунковий період – місяць.  
До заяви-приєднання до нового постачальника кожного разу слід додавати наступні документи:

  • паспорт;
  • ідентифікаційний код споживача;
  • документи, якими посвідчується право власності чи право користування приміщенням;
  • документи, які може вимагати постачальник. Їхній перелік має вказуватись на сайті постачальника, наприклад, останній рахунок за газ.

До слова, постачальником «останньої надії» Кабінет Міністрів України визначив газопостачальну компанію «Нафтогаз України». Такі постачальники становлять собою гарантію того, що споживачам не відключать газ навіть у випадку, якщо попередній постачальник газу розірве з ними угоду. Угода з постачальником «останньої надії» є дійсною 60 днів. За цей час споживач газу повинен знайти собі нового постачальника та укласти постійний договір з ним.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН