Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині підгодовують диких тварин та птахів

У цю холодну пору державне підприємство “Великокопанівське лісомисливське господарство” подбало про диких звірів та птахів лісу.

Одним із найголовніших завдань користувачів мисливських угідь є проведення біотехнічних заходів, які направлені на збільшення чисельності мисливської фауни. У зимовий період для цього єгерською службою проводиться підгодівля диких тварин та птахів. Зимова підгодівля в середньому триває 100 днів. Вона проводиться двома способами – вільним та на відгодівельних майданчиках. При вільному способі використовують сіно, овочі, віники з трав, які закладають у спеціальні годівниці різної конструкції.

Відгодівельні майданчики влаштовують в місцях, де тварини можуть непомітно підійти та швидко сховатись в разі необхідності. Конструкції годівниць повинні бути зручними для тварин і ні в якому разі не лякати звірів та птахів.

“В нашому господарстві для підгодівлі використовують зерно пшениці, зерновідходи, сіно, віники з дерев листяних порід. Завдяки таким заходам зима для мисливської фауни стає не такою суворою для диких звірів та птахів.”, – розповідає Олег Кіндра, мисливствознавець ДП “Великокопанівське ЛМГ”.

Великокопанівська ОТГ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН