Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці сформовано загальний банк сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах

З метою комплексного вирішення проблемних питань сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах у Новокаховській міській об’єднаній територіальній громаді функціонує міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Новокаховської міської ради.

2020 рік виявився дуже складним для усіх, але є ті родини, які потребували пильної уваги, контролю і допомоги, тому що самостійно впоратися зі своїми проблемами були не в змозі. Сформовано та ведеться загальний банк сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах який налічує 66 родин, де виховується 116 дітей. З них під соціальним супроводом перебуває 39 родин, в них 55 дітей. Загалом вищезазначені родини отримали 1810 правових, економічних, психологічних, освітніх, медичних та інших соціальних послуг.

Фахівцями із соціальної роботи здійснювалися моніторингові візити до родин, які раніше перебували на контролі центру. Мета відвідувань – виявити проблемні сім’ї та своєчасно надати допомогу. У 2020 році здійснено 452 візити у родини і в результаті складання акту оцінки потреб на дітей у 24 родинах складні життєві обставини підтверджено та їх взято під соціальний супровід центру. В ході здійснення соціального супроводу 11 родин знято з обліку з позитивним результатом з іншими робота продовжується і надалі.

Основними принципами реалізації роботи з сім’ями визнаний пріоритет прав дітей і батьків, підвищення відповідальності батьків за виховання дітей, активізації соціального, економічного, культурного, виховного потенціалу сім’ї. Якщо Ви не можете самостійно вирішити проблемні питання Вашої родини Ви можете звернутися за допомогою до центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Новокаховської міської ради за адресою: м. Нова Каховка, вул. Новоселівська, буд. 5.

Новокаховська міська рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН