Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Рік після авіатрощі в Тегерані: в Україні згадують загиблий екіпаж

У страшній трагедії 8 січня 2020 року загинули 176 осіб, серед них і мешканці Херсонщини, члени екіпажу української компанії. Минув рік, а покарання ніхто так і не поніс. Про взаємовідносини України та Ірану після трагедії розповів Андрій Смолій.

Сьогодні рівно рік від страшної події в – збиття українського Боїнга 737 в Ірані. Сталось це о 6.14 за іранським часом. Загинули абсолютно всі на борту – 176 людей. Усі члени екіпажу та двоє пасажирів були громадянами України.

Але найбільше в той момент обурила реакції влади, точніше її відсутність.
Тоді президент Зеленський валявся на пляжах Оману та літав чартерними літаками. Решта чиновників довгий час ігнорувала цю тему. А офіційна публічна версія України була – «технічна помилка», або «несправність літака». Хоча більшість експертів припускали збиття.
І лише після заяв Канади, Великої Британії та США – влада Зеленського та офіційна українська позиція змінилась.
Літак збили іранською системою ППО російського виробництва Тор-М1, про російський слід та можливу участь кремлівських спецслужб влада промовчала.
А далі…пройшов рік, страшна катастрофа забулась, у влади суцільні відосики та відпочинки, компенсацій Іран так і не виплатив.

Так починався 2020 рік…

Пам‘ятаємо!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН