Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запоріжжі висадили різдвяну алею з 20-ти хвойних дерев

Різдвяну алею із 20-ти хвойних дерев висадили мешканці Запоріжжя 5 січня у сквері Яланського, що після вирубування дерев у 2018-му році отримав назву “Парк громади”.

Активісти висадили дерева породи “кримська сосна”, придбані перед новорічними святами разом із землею. Акцію організували представники екологічних та правозахисних громадських організації Запоріжжя.

Співорганізатор акції “Різдвяна алея” Денис Тарасов розповів, що в цей день вони започатковують акцію: “Кожен мешканець міста й гості міста можуть приходити і в наступні дні, принести свої ялинки, які у них вдома росли в горщиках, і тут, у парку, їх висадити. І ми разом будемо розвивати цю традицію – висаджувати цю алею у Запоріжжі.”

Зміна клімату й тенденція до потепління у Запорізькому регіоні дозволили висадити зимову алею, – розповів учасник екоакції, голова громадської організації “Планета Ботанічний сад” Сергій Кунатенко. Перед висаджуванням ялинок учасники акції організували вікторину на екологічну тематику. Переможці отримали від Сергія Кунатенка сертифікати на іменні дерева.

Отримали сертифікат на іменну ялинку. Назвемо її “Запоріжжя – улюблене місто”. Сподіваємося, що вона виросте великою і гарною, буде всіх нас радувати й додавати свіжого повітря Запоріжжю,” – розповідає переможець вікторини Дмитро Андрюшечкін.

Учасники акції сподіваються, що містяни приєднаються до ініціативи та в подальшому купуватимуть на Новий рік живі ялинки разом із землею, аби після свят висаджувати їх у зелених зонах Запоріжжя.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН