Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Військового з Бериславщини відзначили посмертною нагородою

Орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно нагороджений старший сержант взводу 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського Збройних сил України Михайло Старостін (на фото). Про це йдеться в указі президента України Володимира Зеленського від 29 грудня 2020 року «Про відзначення державними нагородами України». 

Уродженець Новорайська Бериславського району, 30-річний Михайло Старостін загинув 30 жовтня вночі неподалік селища Водяне Волноваського району Донецької області. Сталося це під час “всеохопного режиму тиші”, яким пишається Верховний Головнокомандувач Володимир Зеленський. За наявною інформацією, російські військові підійшли майже впритул до українських позицій та відкрили вогонь. Разом зі Старостіним загинув сержант Володимир Бондарюк, який посмертно теж нагороджений Орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

Михайло Старостін з дитинства мріяв стати військовим. Із 2010 року служив у Криму. Коли почалась збройна окупація півострова російськими військовими, він не зрадив присязі. Вийшовши з Криму, Михайло фактично одразу потрапив на передову російсько-української війни, на Донеччину.

Поховали Михайла Старостіна в рідному Новорайську. 

Нагадаємо, що 24 липня 2020 року Володимир Зеленський нагородив Орденом “За мужність” ІІІ ступеня посмертно двох уродженців Херсонщини: гранатометника 53-ї окремої механізованої бригади Михайла Ткачишина, який загинув 5 вересня 2019 року внаслідок кульового поранення, завданого російським снайпером неподалік Горлівки Донецької області. А також Євгена Черних з 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка, який загинув 8 березня 2020 року від обстрілу російських військ під Опитним. Його поховали на кладовищі в Райському Новокаховської міської громади.

Новий день

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН