Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Відбулась розширена нарада працівників освіти Таврійської територіальної громади

5 січня, заступник міського голови Анатолій Білий провів розширену нараду з керівниками навчальних закладів Таврійської територіальної громади.

В конференц-залі виконкому зібрались директори трьох ліцеїв громади, в які перейменовано школи № 5 і 7 та села Чорнянки, двох гімназій – якими стали середні школи Кам’янки та Сергіївки, і початкової школи села Новокам’янка. А також директори чотирьох дитсадків – № 1 «Джерельце», № 2 «Дзвіночок», «Барвінок» села Кам’янка та Червоноподільського дошкільного закладу.

В нараді з освітянами взяли участь міський голова Микола Різак, начальник новоствореного відділу освіти, культури, молоді та спорту Володимир Барсук, юрисконсульт виконкому Марина Павличенко та спеціаліст відділу житлово-комунального господарства, енергозбереження транспорту благоустрою та громадського порядку виконкому Інна Куришко, яка відповідає за забезпечення енергоносіями.

– У нас в громаді дуже багато нагальних питань, особливо в освіті – по матеріальному, технічному забезпеченню, по енергозберігаючим технологіям, – розпочав нараду міський голова Микола Іванович Різак. – Особливо ми повинні багато зробити по школам, де треба замінити вікна, зробити опалення, утеплити будівлі. Пріоритетом нашої громади є освіта, медицина і культура. А потім все інше. Але ми з вами державні службовці, і знаємо, що освіта та охорона здоров’я існує за рахунок субвенцій і дотацій від держави. Якщо держава буде виконувати свої обов’язки і надавати кошти на освіту в повному обсязі, в громаді буде більше залишатися на те, щоб зміцнювати матеріальну базу закладів освіти. Якщо ми будемо бачити, що заклади освіти прийдеться утримувати самим, то, ви розумієте, що тим менше коштів буде залишатися на розвиток.

Тим не менш, своїм заступникам, начальникам відділів, старостам я поставив задачу – робити все можливе, щоб сьогодні було не гірше за вчора. Вийде краще – будемо тільки вдячні. Ми з вами повинні зберегти дитячі садочки, школи, бібліотеки, ФАПи. Все, що працювало до вчорашнього дня, повинно працювати і надалі. Краще – да, але ні в якому разу не гірше.

Звичайно, зробити краще буде дуже важко. Особливо, в цьому році, коли іде процес становлення нашої громади. Тут ще локдаун наступає, і не зрозуміло, на які податки можуть встановити мораторій. Ми не знаємо, як буде наповнюватися наш бюджет. Ситуація дуже не вияснена. Але ми не погано увійшли в 21-й рік. У нас непоганий перехідний залишок, порядку 4 млн. грн. Ми його нікуди не будемо витрачати, тільки на підтримку бюджетних запитів на 21-й рік. Щоб у нас не було перебою з оплатою за енергоносії, проблем з виплатою заробітної плати, щоб ми освітню сферу змогли утримати на гідному рівні.

Міський голова офіційно представив начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Володимира Григоровича Барсука.

– Я маю надію, – сказав наостанок Микола Іванович, – що завдяки досвіду Володимира Григоровича Барсука і організаторським здібностям свого заступника Анатолія Андрійовича Білого ваша – сама відповідальна сфера запрацює на повну силу.

сайт міста Таврійськ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН