Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запоріжжі з’явився навчально-практичний центр з підготовки машиністів крану

ДНЗ «Запорізький політехнічний центр професійно-технічної освіти» цьогоріч виграв конкурс від Міністерства освіти і науки на відкриття навчального центру за спеціальністю «Машиніст крану металургійного виробництва, слюсар-ремонтник». Це вдалося завдяки суттєвій підтримці міської влади, адже однією з умов була часткова участь у фінансуванні в обсязі 30%. Місто підтримало ініціативу та погодилось виділити необхідну суму з бюджету.

Загальна вартість проєкту складає 1,7 млн грн. Для відкриття центру були залучені кошти як державного бюджету, так і місцевого, а також державного навчального закладу «Запорізький політехнічний центр професійно-технічної освіти».

– Місцевий бюджет виділив понад 300 тис. грн. Завдяки цьому вдасться вести підготовку високоякісних фахівців, яких потребує галузь металургії. Дуже приємно, що сьогодні ми відкриваємо навчально-практичний центр інноваційних технологій металургійного виробництва саме за фахом «Машиніст крану металургійного виробництва», тому що у місті Запоріжжі тільки на металургійних підприємствах працюють більше 1000 представників цієї професії. Тому сьогодні у нас є оновлена слюсарська майстерня і новий тренажер крану металургійного виробництва, тобто нова підготовча база для нашої молоді і перепідготовки кадрів, – зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

«Машиніст крану металургійного виробництва, слюсар-ремонтник» – досить затребувана професія на ринку праці. Відтак створення центру дозволить забезпечити металургійні підприємства кваліфікованими кадрами, а молодь – робочими місцями.

– Відкриття центру дало б змогу задовольнити потреби виробничників як мінімум на 50-60%. Ми зможемо набрати групу для підготовки фахівців на базі 9-х класів і десь 20-30% – на базі 11-х. Також хочу зазначити, що в центрі можна буде пройти підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації ще й особам з числа дорослого незайнятого населення – це ще десь 20%. Тобто орієнтовно ми можемо задовольняти 80-85% потреб тільки металургійних підприємств, – розповів директор ДНЗ «Запорізький політехнічний центр професійно-технічної освіти» Володимир Полухін.

Для відпрацювання всіх необхідних навичок у навчальному закладі обладнали спеціальний тренувальний полігон з кабіною крану. Умови тут максимально наблизили до реальних – передбачили навіть характерний для цехових приміщень гуркіт і брязкіт. Слухачі курсу навчатимуться переміщувати вантаж, зважувати його і т. ін.

Для випускників 9-х класів навчання триватиме 3 роки, 11-х – 1 рік і 4 місяці. Також нову професію зможуть опанувати безробітні, які перебувають на обліку в центрі зайнятості. Для них навчання триватиме до півроку. Після завершення курсу будуть видані свідоцтва держзразка.

Зазначимо, загалом це вже третій обладнаний навчальний центр в запорізькому училищі – тут також функціонують центри з підготовки зварювальників та електромонтерів.

Запорізька міська рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН