Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Розпочати будівництво сміттєсортувального комплексу в Бериславі планують цього року

Загальний бюджет проєкту становить біля 25 млн грн.

За кошти Державного фонду регіонального розвитку на Херсонщині у 2021 році розраховують реалізувати 18 проєктів. У тому числі — будівництво комплексу по сортуванню побутових відходів у Бериславі.

— Я брав участь у засіданні регіональної комісії з конкурсного відбору інвестиційних проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватись за кошти ДФРР. На ній підтримали виділення на цей комплекс перших 10 млн грн, — повідомив міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко на сесії Новокаховської міськради 17 грудня.

Інформацію підтвердив міський голова Берислава Олександр Шаповалов.

— Це питання пройшло всі узгодження, нас включили в усі переліки на фінансування з державного бюджету. Але далі все залежатиме від того, коли і скільки коштів виділить держава. У будь-якому випадку ми впевнені, що нарешті питання будівництва цього комплексу зрушило з місця, — прокоментував він.

За інформацією пресслужби Херсонської облдержадміністрації, загалом на розгляд комісії надійшло 58 інвестиційних проєктів, з яких за кошти ДФРР запропоновано реалізувати 18. На це попередньо планується виділити понад 292 млн грн.

Про намір побудувати сміттєсортувальний комплекс керівництво Берислава вперше заявило наприкінці 2018 року. Очільник громади Олександр Шаповалов не приховував, що дуже сподівався на будівництво давно і неодноразово анонсованого сміттєпереробного підприємства у Новій Каховці. А оскільки за більш ніж 10 років сусіди аж ніяк не просунулись у цьому питанні, бериславцям довелося думати як самим вирішувати сміттєву проблему.

Побудувати цей комплекс згідно проєктно-кошторисної документації розраховують за 9 місяців. Вартість усіх робіт становить 25,3 млн грн, з яких майже 22,8 млн грн планують отримати з державного бюджету.

Новий день

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН