Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На дороги в Запорізькій області витрачено 8 млрд. грн.

8 мільярдів гривень витрачено 2020 року на будівництво доріг у Запорізькій області. Відремонтовано 242 кілометри дорожнього полотна. Про це журналістам Суспільного розповів заступник начальника Служби автомобільних доріг у Запорізькій області Олександр Шандиба.

Роботи профінансовані різними бюджетними програмами – з державної казни України, а також за сприяння міжнародних фінансових організацій. Наступного року обласна Служба автомобільних доріг планує відремонтувати понад 300 кілометрів автошляхів державного й територіального значення. У січні обсяг запланованих робіт запорізькі дорожники обговорюватимуть у центральному апараті Укравтодору. Далі оголошуватимуть тендери для підрядних організацій.

“У нас залишилася одна міжнародна дорога М-14, що йде по півдню області в районі Мелітополя, Бердянська і зв’язує Одесу і Маріуполь. Це єдина дорога, котра у нас залишилась без ремонту. Ми плануємо у наступному році – там близько 200 км – її капітальний ремонт”, – каже Шандиба.

Крім того, у складі ремонту цієї міжнародної дороги планується обхід міста Мелотополь. За словами заступника голови обласного автодору, це розвантажить місто, і полегшить рух транзитного транспорту через місто.

2021року Служба автомобільних доріг також планує розпочати масштабний ремонт територіальних доріг у регіоні. Дорогу “Запоріжжя-Маріуполь” планують з’єднати з М-14 в районі Більмака. Також з’єднати дорогу М-30 з М-14 на Приазовському. Є план відремонтувати дорогу Р-37 “Василівка-Енергодар”. Але в першу чергу, відремонтують дорогу “Якимівка-Кирилівка” до початку курортного сезону.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН