Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Майже 92 тисяч троянд планують придбати для одеських клумб

В Одесі планують закупити близько 92 тисяч саджанців троянд. З них 60 тисяч висадять на старих квітниках міста, іншими трояндами облаштують вулиці та парки, розповів головний інженер комунального підприємства “Міськзелентрест” Володимир Хрома.

За його словами, троянди зокрема саджатимуть на проспекті Шевченка та у Грецькому й Стамбульському парках. Також по 10 тисяч троянд планують висадити у кожному з районів міста, додав Хрома.

“Час експлуатації троянди звичайної складає приблизно 15.років. Максимум — 20. Цей термін вийшов і, звісно, рослини старіють,” — пояснив Володимир Хрома.

Він додав що раніше вже був проведений “англо-європейський тендер”, який тривав 2 місяці, утім його скасували. Тоді не знайшлись виконавці, які могли б реалізувати партію троянд.

Зазначимо, згідно з інформацією з системи публічних закупівель Prozorro, минулий тендер оголосили 22 вересня 2020. Тоді планували закупити 100 тисяч саджанців троянд на 5 мільйонів гривень. 23 жовтня 2020 року тендер скасували. Новий тендер з’явився на Prozorro того ж дня.

Додамо, Хрома розповів про намір міськради придбали “приблизно 92 тисячі троян”. Утім наразі “Міськзелентрест” офіційно планує придбати 86 тисяч саджанців троянд за 4 мільйони 300 тисяч гривень. Аукціон має відбутися 9 листопада. Очікуваним строком поставки троянд зазначене 31 грудня 2020.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН