Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У туристичну локацію перетворили бал хризантем в громаді на Херсонщині

Великокопанівська сільська ОТГ на Херсонщині – продовжує вражати креативними екпериментами по приверненню уваги до своєї громади – бал хризантем, який влаштували активісти спільно з сільською радою, сьогодні перетворився на унікальну туристичну локацію. На відміну від комерційних проєктів ботанічних садів, у ОТГ за подорож та фотозйомку по імпровізованій туристичній локації коштів не беруть.

Осінь запам’ятається жителям ОТГ та численним гостям величезною плантацією квітів – окрасою населеного пункту. На експериментальній ділянці у 20 соток одночасно висадили одну тисячу кущів хризантем, створивши над­звичайні за красою композиції з квітів.

— Трохи сумбурно вийшло з сортами, але це перший рік імпровізації, коли саджаючи все, що дарували нам добрі люди, — розповідає сільський голова Валентина Костенко. — Навесні наступного року на цьому ж полі висадимо п’ять тисяч саджанців різних сортів тюльпанів.

За словами Валентини Костенко, односельці охоче пішли назустріч активістам i подарували велику кількість посадкового матеріалу – іриси, троянди, хризантеми, лілії, тюльпани. Хризантемовий рай символізує собою закриття садівничого сезону і є яскравим квітковим акордом перед прийдешньою зимою.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН