Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці оголосили тендер на будівництво центру “Н2О”

Аукціон призначений на 14 грудня.

Тендер на будівництво Центру олімпійських видів спорту “Н2О Нова Каховка” оголосив виконавчий комітет Новокаховської міськради. Інформація про це розміщена на порталі публічних закупівель “Прозорро”.

Очікувана вартість робіт визначена в 422,6 млн грн. Аукціон призначений на 14 грудня. Завершити будівництво очікується до кінця 2023 року.

Сам тендер розрахований не лише на вітчизняних, а й на закордонних підрядників. Оголошення про нього розміщене також англійською, щоб в аукціоні могли взяти участь іноземні компанії з досвідом будівництва подібних споруд.

— Це буде цілий комплекс, розрахований на 22 види спорту. Там будуть речі рівня світу, Європи, країни. Завдяки центру ми створимо нові робочі місця, а сам він даватиме 9 млн грн податків на рік, — пояснив міський голова Володимир Коваленко.

Нагадаємо, що Державний фонд регіонального розвитку відмовив Новій Каховці у фінансуванні будівництва Центру олімпійських видів спорту у 2020 році. Проте цей проєкт підтримав президент України Володимир Зеленський, про що він заявив під час перебування у Новій Каховці в червні. За його словами, центр “Н2О” може стати одним із «магнітів» півдня України.

На розробку проєктно-кошторисної документації “Н2О Нова Каховка” витратили біля 4 млн. грн. з міського та обласного бюджетів.

Побудувати його планують у прибережній частині міста на проспекті Дніпровському, 18-а

Новий день

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН