Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

ІТ майстер-клас провели на Херсонщині для дітей

Як ІТ об’єднує людей з різних країн, змогли відчути учасники заходу “Як працює інтернет та до чого тут JavaScript?”, який пройшов в Надеждівці в рамках європейського тижня Meet and Code.

17 жовтня 2020р. учасники майстер-класу з програмування із захопленням слухали історію грузинки Тамти Капанадзе, яка закінчила сільську школу, а зараз є організаторкою Google Developer Group Кутаїсі. Вона дала рекомендації, з якої мови краще починати програмувати, мотивувала дітей до вивчення англійської, читання книжок.

Учні запитували, чи вивчають грузинські школярі програмування? Яка вартість навчання для майбутніх програмістів? Чи грає дівчина в шахи? Запросили гостю на онлайн-заходи.

Тамта підкреслила важливість волонтерства в країнах, що розвиваються, зокрема таких як Грузія та Україна, порівнявши це з ефектом метелика. Коли маленькі дії однієї людини можуть почати або сприяти великим змінам у світі. Учасникам було приємно почути, що у Тамти є багато друзів з України, яких вона дуже поважає. А також, що переймається спільною проблемою під назвою Росія.

Оксана Маханько, організаторка заходу, підтримала ідею Тамти створити колаборацію в сфері вивчення ІТ між надеждівською школою та рідною школою дівчини, а також запросила грузинку після послаблення карантину здійснити подорож за маршрутом Кутаїсі – Київ – Надеждівка.

До та після розмови з гостею програміст Ростислав Маханько провів практичну частину, на якій учасники впоралися з двома непростими завданнями – запустили сервер та створили веб-сторінку з найпопулярнішими елементами: текстом, кнопками, полями редагування.

Три години заходу просто «пролетіло». Після завершення учасники зрозуміли, що запитань про ІТ технології у них стало ще більше, але тепер вони точно знають, що це їм цікаво, і впевнені, що й під силу.

Онлайн подія була організована громадською організацією «Білозерський центр регіонального ррозвитку» спільно з відділом освіти, культури, молоді і спорту Білозерської селищної ради в рамках ініціативи Meet and Code, що реалізується SAP, Haus des Stiftens gGmbH та організаціями-членами мережі TechSoup Europe.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН