Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаєві оновили ще один сквер

16 жовтня у місті відкрили ще один сквер, що привели до ладу за міський кошт. Цього разу друге життя отримала зелена зона біля спорткомплексу «Надія».

Тепер це по-справжньому комфортне, затишне місце, де приємно буде відпочити як малечі, так і більш дорослим людям.

В рамках благоустрою там провели планування місцевості, відремонтували  тротуарну частину, вимостивши її плиткою, облаштували фонтан, а також встановили сучасні лавки. Крім того,  було висаджено газон та інші зелені насадження: липу, каштан, горобини, павловнію. Ба більше, в сквері змонтували систему зовнішнього освітлення з LED-світильниками, а це дуже важливо для безпечного дозвілля в темний час доби.

Міський голова Олександр Сєнкевич розповів: це був досить складний проєкт, адже під сквером проходили численні інженерні комунікації, частину з них, як от мережі «Миколаївоблтеплоенерго», замінили, щоби уникнути ризику їх прориву.

– Це красивий сквер. Його зроблено завдяки миколаївцям, які справно сплачують податки.  Я хочу подякувати всім, хто долучився до реалізації проєкту: мешканцям прилеглих будинків, депутату по округу, підряднику, – сказав Олександр Сєнкевич.

Мер зазначив, що  кожного року в Миколаєві збільшується кількість приведених до ладу зелених зон, та попросив містян берегти те, що робиться для них.

А голова адміністрації Заводського району Віктора Дмитрука повідомив: аби в сквері було ще більш безпечно, наступного року там встановлять камери відеоспостереження, що підключать до системи «Безпечне місто».  

В рамках відкриття скверу Олександр Сєнкевич та Віктор Дмитрук нагородили переможців міського проєкту «Міські квіти: літо-2020».

Відділ інформаційного забезпеченняд департаментуміського голови

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН