Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

За рік на ремонт миколаївських дахів місто витратило 26 мільйонів гривень

Капітальними ремонтами в місті Миколаєві відновлено 30 покрівель на суму 26 мільйонів гривень. Про це кореспондентам Суспільного розповів заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Олександр Рєпін.

“Місто відповідає за житловий фонд. Хоч за новими законами і новими правилами відповідальні співвласники житлових будинків. Департамент керувався соціальною справедливістю. Покрівлі робились і в будинках ОСББ, і в інших”, – каже Олександр Рєпін.

Для жителів, які утворили об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, на проведення вартісних робіт – це може бути закупівля котлів, капітальний ремонт підвалів, тепломереж тощо – працює модель співфінансування 10/90. 10% сплачують співвласники, 90% – місто.

Керуючі ж компанії виконують ремонт за власний рахунок.

“Гроші йдуть із накопичувальної системи, рахунку будинку. І виконуються по тих квартирах і під’їздах, де більше звернень”, – говорить менеджерка керуючої компанії “Місто для людей” Алла Лях.

За словами Олександра Рєпіна, із 2021 року департамент планує налаштувати співпрацю щодо програми співфінансування з керуючими компаніями.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН