Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Запорізький обласний лабораторний центр отримав нове обладнання

У Запорізькому обласному лабораторному центрі не витримало навантаження обладнання для проведення дослідження методом ПЛР.

Починаючи з вересня, у Запорізькому обласному лабораторному центрі щодня роблять до 1000 і більше досліджень.

У вірусологічній лабораторії фахівці працюють цілодобово. Відповідно, цілодобово були задіяні два прилади. Один з них не витримав такого навантаження.

Як повідомили в обласному лабораторному центрі, через деякі технічні проблеми спостерігалося  зниження обсягу досліджень на COVID-19 методом ПЛР.

Лабораторний центр отримав додатковий потужний ампліфікатор, що дозволить значно збільшити щодобову кількість досліджень на COVID-19 методом ПЛР. Окрім приладу додатково отримано тест систему на суму 874500 грн., інших витратних матеріалів на суму 109065 грн. На черзі – придбання автоматичної станції виділення РНК, на придбання якої вже отримано 1250000 грн. Всі отримані реагенти будуть використані виключно для проведення діагностичних досліджень на безоплатній основі. У сукупності це дозволить тримати високу планку рівня діагностики COVID-19 в Запорізькій області. За даними МОЗ України регіональний індикативний показник охоплення тестуванням за останні 7 днів склав 100,8, що в 4,2 рази вище базового рівня (24).

В обласному лабораторному центрі не просто констатують  прихід «другої хвилі» COVID-19, а й готуються до роботи в умовах ускладнення ситуації з захворюваністю.

Запорізька ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН