Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Михайло Опанащенко: Час звільнити місто від корупціонерів

За даними соцопитувань, однією з основних проблем міської влади херсонці вважають високий рівень корупції. Це не дивно. Озирніться навкруги. Ви бачите брудне, неприбране місто, погані дороги, вбиті історичні будівлі. Комунальні підприємства не працюють, при цьому щомісячно на них виділяються немалі кошти. Кандидата на посаду Херсонського міського голови Михайла Опанащенка не тільки турбує, а й дико обурює такий стан речей.

«Тому коли я стану мером Херсона, перше, що я зроблю – знайду і покажу всіх, хто багато років розкрадає міський бюджет. І покарання для цих людей буде невідворотним. Це моя принципова позиція – довести до херсонців імена цих “героїв”. Це необхідно зробити, аби новим депутатам та чиновникам, що займуть керівні посади, не кортіло грабувати місто. Адже містяни праві – саме з корупцією пов’язані основні проблеми Херсона», – зазначає вінМихайло Опанащенко бачить такі основні корупційні схеми у владних структурах міста:

Перша. Виведення на підставні обличчя об’єктів комунальної власності для перепродажу. Так об’єкти потрапляли в руки бездарних, але близьких до влади людей. І руйнувалися. Як наслідок – ми втратили кінотеатр Павлика Морозова, Комінтерн, басейн Петровець, Ромашку, готелі та інші об’єкти.

Друга, і, мабуть, основна. Розкрадання фінансових потоків на підтримку в порядку скверів, об’єктів комунальної власності. Тут навіть доказів не треба. «Достатньо подивитись по сторонам та побачити те, що містяни бачать кожного дня – парки та сквери, більше схожі на звалища та пустирі, порослі амброзією. Автоматичний полив давно став фантастикою, як і нормальне освітлення. Місто має потопати в квітах та зелені, але не в смітниках», – переконаний Опанащенко.

Третя. Розкрадання коштів, виділених на фінансування сфери ЖКХ та дорожньої інфраструктури. Достатньо відкрити будь-який проект рішення по виділенню коштів на дорожнє чи господарське управління, щоб побачити, що величезні фінансові потоки йдуть туди щомісячно. «При цьому ми маємо вбиті дороги, практично розвалені будинки гнучкої схеми, жителі яких скоро опиняться на вулиці, зношені покрівлі та системи комунікації в багатоповерхівках», – говорить Михайло Опанащенко.Всі вищеописані схеми пора усунути, переконаний Опанащенко.

«Потрібно гнати тих, хто застарів мізками, та робити Херсон сучасним. Потрібно звільнити місто від людей, які халатно ставились до нього довгі роки, тих, хто просто знущався над людьми, хто залишив наших дітей без парків, атракціонів, спортивних майданчиків, басейнів. Тих, кто залишив сім’ї без нормальних доріг, безпечних освітлених вулиць, просторів для дозвілля. Тих, хто роками, цілеспрямовано, вів місто до руїни», – підкреслює він.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН