Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Власники земельних паїв у Запорізькій області отримали понад 600 млн грн орендних платежів

Цьогоріч власники земельних часток (паїв) Запорізької області уклали з суб’єктами господарювання 171 102 договори оренди на землі загальною площею 1,16 млн гектарів.

Переважну кількість ділянок пайовики віддали в оренду на термін 8 – 10 років (82 984 договори), ще 40 688 договорів укладено на строк понад 10 років, на 7 років – 12 277 договорів та до 7 років – 35 153 договори оренди.

Нарахована плата за користування землею згідно укладених договорів становить 1,23 млрд гривень. Сплачуватиметься вона переважно в грошовій формі – 956,67 млн грн (78% від загальної суми виплат), натуральною продукцією (в грошовому еквіваленті) – 244,5 млн грн (20%) та 27,89 млн грн, або 2% – у відробітковій формі (послугами).

За дев’ять місяців поточного року в Запорізькій області орендарі вже сплатили власникам земельних паїв 601,06 млн грн, або 48,9% орендних платежів. Повний розрахунок з власниками земельних паїв здійснюватиметься аграріями до кінця року.

Довідково.

Відповідно до статті 93 Земельного кодексу України, право оренди земельної ділянки – це засноване на договорі строкове платне володіння й користування земельною ділянкою, необхідною орендареві для провадження підприємницької та іншої діяльності. Земельні ділянки можуть передаватися в оренду громадянам і юридичним особам України, іноземцям та особам без громадянства, іноземним юридичним особам, міжнародним об’єднанням і організаціям, а також іноземним державам.

Запорізька ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН