Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У третини миколаївських шкіл немає швидкісного інтернету

На Миколаївщині 174 школи не мають швидкісного інтернету (швидкість менше 30 Мбіт/с). Про це повідомив начальник головного управління шкільної освіти Міністерства освіти та науки України Юрій Кононенко під час зустрічі з журналістами в рамках проєкту “Сучасні регіональні медіа – запорука якості в медіакомпетентній демократичній Україні”.

“Із 484-х шкіл Миколаївської області два навчальні заклади не мають доступу до Інтернету. У 281-й школі швидкість інтернету від 30 Мбіт/с до 100 Мбіт/с. У 27-ми школах – більше 100 Мбіт/с”,– сказав Юрій Кононенко.

Усього в Україні третина шкіл (понад шість тисяч) не мають доступу до швидкісної мережі. 74 українські школи з різних причин взагалі не мають доступу до інтернету.

За словами Юрія Кононенка, забезпечення підключення шкіл до швидкісної мережі ‒ завдання держави, оскільки дистанційне навчання в класичному варіанті передбачає наявність техніки з доступом до інтернету і у вчителів, і в учнів.

“Нині процес дистанційного навчання не виглядає ідеально. Ми отримуємо в день більше ста листів: і від вчителів, і від батьків, що в учнів немає вдома техніки або інтернету. Школа не може постійно працювати дистанційно. Це вимушений крок. Але важливо, що тепер є досвід подолання перешкод, які пов’язані з роботою в умовах адаптивного карантину”, ‒ сказав Юрій Кононенко.

Для покращення ефективності дистанційного навчання, співробітники Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти навесні та влітку 2020 року проводили навчальні курси й надавали методичні рекомендації освітянам.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН