Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаївській області планують побудувати TIR-паркінги

Під головуванням виконувача функцій і повноважень голови Миколаївської облдержадміністрації, заступника голови облдержадміністрації Тетяни Стахевич відбулась нарада щодо будівництва TIR-паркінгів на земельних ділянках, які межують із смугою відведення автомобільних доріг загального користування державного значення.

Участь у нараді взяли заступник начальника Служби автомобільних доріг у Миколаївській області Денис Блошенко, заступник начальника земельного відділу Служби автомобільних доріг у Миколаївській області Ольга Клименко, начальник головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області Олег Колеснік, в. о. начальника управління Укртрансбезпеки у Миколаївській області  Олександр Корнілов, керівники та представники профільних структурних підрозділів облдержадміністрації.

На початку наради Тетяна Стахевич акцентувала увагу присутніх на тому, що питання будівництва TIR-паркінгів на земельних ділянках є стратегічним для області, воно передбачено однією із пріоритетних задач розвитку Миколаївської області.

Вона поінформувала, що у вересні 2020 року Служба автомобільних доріг у Миколаївській області звернулась до облдержадміністрації стосовно організації будівництва TIR-паркінгів на земельних ділянках, які межують із смугою відведення автомобільних доріг загального користування державного значення та запропонувала визначені земельні ділянки для влаштування трьох TIR-паркінгів.

Управлінням інфраструктури облдержадміністрації спільно зі Службою автомобільних доріг у Миколаївській області опрацьовано питання будівництва TIR-паркінгів та надано інформацію Державному агентству автомобільних доріг України.

Тетяна Стахевич підкреслила, що на сьогодні одним із пріоритетів Президента України Володимира Зеленського та Уряду є відновлення та покращення експлуатаційних характеристик автомобільних доріг загального користування, забезпечення на них безпечних та комфортних умов дорожнього руху, створення необхідної сервісної інфраструктури та належного відпочинку водіїв, що дасть змогу зменшити аварійність.

«Однією з причин дорожніх пригод є перевтома водіїв вантажних транспортних засобів на внутрішніх та міжнародних перевезеннях вантажів. Ми маємо розглянути будівництво TIR-паркінгів  з комфортною інфраструктурою, яка надасть можливість водію зупинитися та належно отримати умови для відпочинку та харчування. Наявні на автомобільних дорогах державного значення майданчики відпочинку учасників дорожнього руху призначені тільки для короткочасної зупинки, вони не забезпечують належні умови відпочинку водіїв і технологічного обслуговування автомобілів. Під час аномальної погоди зимового та літнього періодів такі незручності призводять до скупчення транспортних засобів на проїзних частинах доріг, а це порушує безпеку дорожнього руху», – зазначила вона.

Учасники наради розглянули запропоновані земельні ділянки, та відповідно до повноважень надали пропозиції щодо розташування на них TIR-паркінгів.

Також Тетяна Стахевич звернула увагу, що в Україні  Урядом затверджена  Державна програма виходу із ситуації, яку спричинила пандемія COVID-19 у галузі економіки , вона містить більше 200 пунктів та одним з її пріоритетних напрямів  є створення нових робочих місць.

«Розвиток дорожньої галузі – це вже нові трудові місця тому що ми залучаємо людей для виконання ремонтних робіт, а сьогодні ми говоримо про будівництво TIR-паркінгів, які будуть розташовані в населених пунктах. Наша задача максимально забезпечити розвиток ОТГ та надати людям у сільській місцевості робочі місця», – додала Тетяна Стахевич.

За підсумками наради Тетяна Стахевич надала доручення членам робочої групи підготувати інформацію щодо площі, кадастрового номеру та цільового призначення земельних ділянок та розробити дорожню карту по кожній ділянці.

Миколаївська ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН