Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Фестиваль «Ігри патріотів Херсонщини» відбувся у дитячий бібліотеці

30 вересня у Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки відбувся обласний дитячий фестиваль «Ігри патріотів Херсонщини» – як підсумкова акція V обласного інтелектуального турніру, що проводиться на Херсонщині з 2015 року.

Співорганізатори турніру – Департамент реалізації гуманітарної політики облдержадміністрації та управління освіти і науки облдержадміністрації та Комунальний заклад «Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки» Херсонської обласної ради. Щорічний обласний турнір юних патріотів України і рідного краю проводиться на Херсонщині в рамках обласної цільової програми «Дитина – громадянин – патріот Батьківщини».

Привітати переможців інтелектуального турніру, усіх учасників обласного дитячого фестивалю, а також бібліотечних працівників – із професійним святом Всеукраїнським днем бібліотек завітали почесні гості:

– Зеленчук Василь Васильович, перший заступник голови Херсонської обласної ради
– Дробиш Ірина Анатоліївна, начальник управління освіти і науки Херсонської обласної державної адміністрації
– Крулицька Тетяна Вікторівна, заступник директора Департаменту реалізації гуманітарної політики облдержадміністрації – начальник управління культури

Цьогорічний турнір має свої особливості – адже змагання юних патріотів на краще знання свого рідного краю, його історії та культурних здобутків уперше відбувались у очно-заочному форматі. Обмеження на проведення багатолюдних заходів внесли свої корективи і в організацію ІІІ, обласного етапу щорічного турніру.

Фестивальні події відбувалися не тільки безпосередньо в бібліотеці, на вуличних майданчиках, а й у віртуальному просторі – у вигляді трансляцій «наживо» в соціальних мережах, дистанційної комунікації учасників фестивалю та запрошених гостей. Провідна тема інтелектуального турніру 2020 року – «Мистецька палітра Херсонщини», і саме тому організаторами було обрано фестивальний формат для проведення підсумкової акції.

Насичена програма обласного фестивалю «Ігри патріотів Херсонщини» розпочалася вранці на ґанку бібліотеки ім. Дніпрової Чайки із мотиваційного флешмобу. Тут зібралися учасники фестивалю і офлайн, і онлайн – через комунікацію в соціальних мережах, щоб розпочати сьогоднішній святковий день із драйвом справжніх українських патріотів. До учасників фестивальної програми долучились і юні таланти з хореографічної студії «Колібрі».

З особливим нетерпінням учасники турніру очікували результатів роботи авторитетного журі, адже  вирішувалось, хто саме із 91 фіналіста здобудуть звання найкращих знавців рідного краю – чемпіонів V обласного турніру.

Тим часом організатори фестивалю запропонували дітям захоплюючий бібліоквест «Світами за скарбами» і краєзнавчу гру у гранд-форматі «Мистецька палітра Херсонщини».

Паралельно проходила професійна програма, у якій – офлайн, онлайн та у заочному форматі – брали участь бібліотечні працівники із дитячих та освітянських бібліотек Херсонщини й України. Участь у ній взяли Линецький Михайло Валерійович, директор Департаменту реалізації гуманітарної політики Херсонської обласної державної адміністрації, і Зубко Анатолій Миколайович, ректор Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради, доктор філософії, професор, заслужений працівник освіти України.

Відбулось фахове обговорення актуальних завдань і викликів, що стоять нині перед бібліотеками, які обслуговують дітей, концептуальних питань трансформації їхньої ролі у сучасному просторі національної культури, світовий досвід організації бібліотечних сервісів для дітей. Професійну програму продовжив заочний круглий стіл «Національно-патріотичне виховання та формування локальної ідентичності: що може сучасна бібліотека?»

В рамках професійної програми були презентовані також креативні продукти творчого колективу обласної дитячої книгозбірні, створені в рамках проєкту: настільна гра «Мистецька палітра Херсонщини» та інформаційно-ігровий буклет «Знай наших!»

Ключовою подією фестивалю стали гала-концерт і святкова церемонія нагородження переможців у трьох вікових групах учасників турніру дипломами та книжковими подарунками (офлайн та онлайн).

Управління освіти і науки ХОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН